Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 02. 2021. 12:33   >>  12:42

NPCG

Dvije osobe procesuirane zbog nelegalnog izlova ribe

Dvije osobe procesuirane su zbog nelegalnog izlova ribe i od njih su privremeno oduzeti vanbrodski motor i ostala oprema za krivolov, saopšten o je iz NPCG.

Služba zaštite NP Skadarsko jezero je u rejonu Gostiljska Rijeka, 17. februara ove godine,  zatekla dva lica kako upotrebom lampe i osti vrše nelegalan izlov ribe.

“S obzirom da su način i korišćenje ovih sredstava zabranjeni zakonom, od nesavjesnih lica privremeno su oduzeti vanbrodski motor (4 konjske snage), osti, dvije baterije za napajanje reflektora, električna lampa, kao i drveni čun sa 4 kolomata”, navodi se u saopštenju.

Lica koja su zatečena u vršenju nelegalne aktivnosti su procesuirana nadležnim državnim organima na dalje postupanje.

“Nacionalni parkovi Crne Gore nastoje da u skladu sa postojećim ljudskim i tehničkim mogućnostima doprinesu suzbijanju svih oblika nezakonitog djelovanja na prostorima zaštićenih područja, posebno spriječavanju vršenja nezakonitog izlova ribe u NP Skadarsko jezero kojim se nanosi nemjerljiva šteta po biljni i životinjski svijet zaštićenog područja”, navodi se u saopštenju.

Istakli su da krivolovcima i svima onima koji na bilo koji način nanose štetu ukupnim vrijednostima akvatorijuma i prekograničnog prirodnog prostora, na Skadarskom jezeru neće biti mjesta.

“ Naša poruka registrovanim ribolovcima, odnosno onima koji svoje porodice hrane od jezera na način regulisan zakonom, i dalje ostaje ista, a to je da će imati svu pomoć od NPCG”, zaključili su iz NPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније