Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ radioberane.me ]

18. 02. 2021. 20:05 >> 23:37
19

U BERANAMA

Ubijena mečka, privedeni osumnjičeni

Policija je večeras privela nekoliko osoba iz sela Ržanica, za koje se osnovano sumnja da su ranije danas usmrtili mečku, objavio je Radio Berane.

"Prema našim operatvnim saznanjima te osobe se sumnjiče da su ubile mečku. Od njih će biti uzeta parafinska rukavica, oružije i drugi eventualni dokazni materijal” saopšteno je Radiju Berane iz policije.

Užasna vijest, da je mečka koja je danas sa mladuncima posjetila urbanu gradsku zonu, svirepo ubijena, uznemirila je javnost u Beranama.

”Nakon duge potrage i praćenja tragova uspio sam da pronađem mečku, nažalost bila je ubijena. Ovo je djelo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavijestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili koje je mogao da ovo učini” rekao je lovac Mladen Premović.

Premović je izrekao ozbiljne optužbe na račun Lovačkog udruženja, koje je kako on smatra bilo u obavezi da bezbjedno vrati mečku i mečiće u svoje prirodno stanište i zaštiti ih.

"Mogu slobodno da kažem da kod nas ne postoji Lovačko udruženje, jer nisu u stanju da stanu na kraj ovakim postupcima. Nisu spriječili da se ovakvi događaji dešavaju, to govori o njihovoj neefikasnosti i nesposobnosti” kazao je on i dodao da ne postoji Lovočuvarska služba koja bi vodila brigu o divljači i lovu.

Ubijena mečka je pronađena u mjestu Jela - Breze u selu Rovca, a sudbina mečića za sada je nepoznata i za njima se još uvijek traga.

”Nakon što me je gospodin Premović obavijestio o ovom događaju došli smo na mjesto gdje je mečka pronađena. Zajedno sa policijom, pripadnicima službe, radimo na prikupljanju činjenica, a biće pokrenuti i krivični postupak protiv počinioca”, kazao je regionalni inspektor za šumarstvo lovstvo i zaštitu bilja Milutin Vukić.

Lovci smatraju da se mečka probudila iz zimskog sna i da se sinoć u potrazi za hranom, zbog guste magle, izgubila i zalutala u grad.

Medvjed je u Evropi zaštićena vrsta kojoj prijeti izumiranje, pa je i u Crnoj Gori zakonom trajno je zabranjen lov na mečku s mečetom do dvije godine starosti i na mužjaka i ženku do dvije godine starosti.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније