Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 02. 2021. 11:47 >> 12:41

KONKURS GA

Nagrađene priče novinarki TVCG

Novinarke Javnog servisa Aleksandra Jovančević i Dijana Drašković nagrađene su za priče o "Promociji kulture i jezika Roma", u okviru konkursa koji je ogranizovala NVO Građanska alijansa u saradnji sa Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Prva nagrada za najbolju novinarsku priču "Na margini" otišla je u ruke novinarke Nove M Željke Mirković.

Dobitnici druge nagrade su novinar Milan Sekulović, i novinarka naše kuće Aleksandra Jovančević. Treću nagradu dobila je novinarka Vijesti Željka Vučinić, kao i novinari Nardi Ahmetović i Anastasija Beriša.

Specijalna nagrada za novinarsku priču o braći Selimović iz Mojkovca pripala je Dijani Drašković, novinarki TVCG.

Riječ je o konkursu za najbolju novinarsku priču u okviru projekta "Promocija kulture i jezika Roma i Egipćana", koji NVO Građanska alijansa sprovodi u saradnji sa Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava.

"Upoznajući kulturu drugih naroda smanjujemo mogućnost bilo kakve diskriminacije, govora mržnje ili netrpeljivosti koja je nažalost zbog predrasuda i dalje prisutna. Upravo tu je bitna uloga medija da kroz objektivno izvještavanje javnost upozna sa životom manjinskih naroda i njihovim problemima", kazala je savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević.

Ona je dodala da su bogatstvo i ponos Crne Gore raznolikost, multietničnost i multikulturalnost, koje, kako je dodala, treba i moramo da njegujemo.

"Romi su do danas očuvali svoju kulturu, jezik, vjerovanja, običaje, navike i simbole. Naučili su nas da muziku slušamo srcem, da volimo svoju zajednicu i da čuvamo svoju kulturu i jezik. Bogatstvo i ponos Crne Gore su raznolikost, multietničnost i multikulturalnost, koje treba i moramo da njegujemo", izjavila je Gorčević uz uvjerenje da će ovakvih projekata biti više i da ćemo kroz saradnju Vlade, civilnog sektora i medija doći do željenih rezultata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније