Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 02. 2021. 12:24 >> 12:45
1

NATO CENTRI

Injac potpisala za mrežu za obuku pilota u Evropi

Ministarka odbrane Olivera Injac, na marginama sastanka Sjeveroatlantskog savjeta u formatu ministara odbrane, potpisala je Amandman broj 1 na Pismo namjere u vezi sa uspostavljanjem mreže NATO centara za obuku pilota u Evropi (NFTE), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

“Cilj navedene inicijative, kojoj je Crna Gora pristupila u junu 2020. godine potpisivanjem Pisma namjere, je povezivanje nacionalnih i multinacionalnih centara za obuku pilota u jedinstvenu mrežu kako bi se unaprijedila interoperabilnost i smanjili troškovi obuka za pilote aviona i helikoptera, kao i troškovi obuka za upravljanje bespilotnim letjelicama”, navodi se u saopštenju.

Obuke će se sprovodilti širom Evrope, u centrima koje ponude države koje su iskazale interes za uspostavljanje mreže NATO centara za obuku pilota u Evropi.

Pored Crne Gore, Pismo namjere potpisalo je još deset država članica NATO – Bugarska, Hrvatska, Češka, Grčka, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Portugal, Rumunija, Španija i Turska.

“Potpisivanjem Amandmana broj 1 na Pismo namjere, omogućeno je da se Kraljevina Belgija pridruži saveznicama koje su izrazile namjeru da formiraju mrežu NATO centara za obuku pilota, što predstavlja važan korak na planu daljeg razvijanja navedene inicijative”, zaključili su iz Ministarstva. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније