Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 02. 2021. 07:01 >> 07:04
1

RAIČEVIĆ

"Moratorijum nije odgovor za krivolov"

Zalaganje za uvođenje moratorijuma na lov ostavio bi prostor za krivolov kojim bi se onda nesmetano mogli baviti povlašćeni, saopštio je građanski aktivista i lovac Radan Raičević. On je poručio da je odgovor na ubijanje mečke u Beranama pronalaženje i sankcionisanje počinioca.

“Imajući u vidu sklonost ka političkim igrama u kojima su zalog zdravlje i životi građana, dok hara pandemija Korona virusa, nije iznenađujuće ni popularno lamentiranje nad sudbinom u krivolovu odstrijeljene mečke kod Berana”, naveo je Raičević u odgovoru na zahtjev URE da se stavi moratorijum na lov.

 Krivolov, kako je kazao, postoji od kad i zakon o lovstvu i to nije nikakva novost.

“Pronalaženje i sankcionisanje počinioca krivičnoga djela je odgovor na isto, a ne zalaganje za uvođenje moratorijuma na lov koji bi svakako ostavio prostor za krivolov kao i nesmetano bavljenjem istijem od strane povlašćenijeh pojedinaca”, kazao je on.

Ističe da se  ugroženost neke vrste ili divljači uopšte, ne može ocjenjivati na osnovu ličnih pretpostavki, već se brojno stanje utvrđuje u saradnji sa Lovačkim društvima.

“Ukoliko su neke vrste ugrožene onda se u nacionalne parkove ili djelove lovišta unosi "svježa krv", a moratorijum na lov primjenjuje samo u pomenutijem djelovima.  Ukoliko ste već zabrinuti za divljač zapitajte se koliko iste izgori pri paljenju šuma i livada u toku sve popularnijega "čišćenja od korova".Batalite populizam i finansijski pomozite prihranu i očuvanje divljači, utičite na sankcionisanje krivolova, a lovce puštite da budu ono što jesu, n'o prije svega toga zaštitite građane!Vakcinama”, poručio je Raičević.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније