Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 02. 2021. 12:08 >> 12:09
7

DOBRE VIJESTI

Pronađeni tragovi koji ukazuju da su mečići živi

U selu Donja Ržanica kod Berana pronađeni su tragovi koji ukazuju na to da su nestali mečići, čija je majka ubijena prije dva dana, živi. To je saopšteno danas iz Opštine Berane.

"Potraga za nestalim mečićima čija je majka ubijena prije dva dana u selu Donja Ržanica kod Berana sprovedena je juče tokom koje su ostavljena hrana i postavljene kamere u dijelu gdje postoje tragovi da se nalaze", piše u saopštenju.

Dodaje se da su u potrazi učestvovali predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović sa kolegama iz Opštine i Ministarstva, članovi lovačkog udruženja „Ivangrad - Berane“ i predstavnici NVO sektora.

Podsjetimo, ministar Stijović je stigao juče u Berane kako bi učestvovao u potrazi za mečićima, a tome je prethodila odluka Ministarstva poljoprivrede donijeta juče oko organizovanja iste.

Ubijena mečka je prije nekoliko dana pronađena u mjestu Jela - Breze u selu Rovca, a sudbina mečića za sada je nepoznata.

Medvjed je u Evropi zaštićena vrsta kojoj prijeti izumiranje, pa je i u Crnoj Gori zakonom trajno je zabranjen lov na mečku s mečetom do dvije godine starosti i na mužjaka i ženku do dvije godine starosti.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније