Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 11. 2013. 13:39 >> 13:39
1

KOTOR

LP peticijom do penzije majkama s 3 djeteta

Kotorski opštinski odbor Liberalne partije organizovao je danas, ispred glavnih gradskih vrata, prikupljanje potpisa za peticiju, nakon koje će tražiti raspisivanje referenduma na kojem će se odlučivati da se majkama sa troje djece, pod uslovom da imaju najmanje 15 godina radnog staža omogući pravo na nacionalnu penziju.

Vido Drašković, predsjednik OO LP Kotor je, za Skala radio, kazao da se građani odazivaju inicijativi jer je pad nataliteta i opasnost od biološkog istrebljenja pošast savremenog društva. On je kazao da je inicijativa jedan od stimulansa bračnih drugova da stvaraju porodicu i da rađaju djecu kako bi se poboljšao natalitet.

Na pitanje da li ovaj potez neko može da shvati kao politički trik pred izbore na Cetinju i da li zaista vjeruje da ova inicijativa može da prođe, Drašković je kazao da Liberalna partija vjeruje da ovaj prijedlog može da ugleda svjetlost dana iz prostog razloga jer vlast u Crnoj Gori raspolaže sa sredstvima građana koja se troše u njihovom interesu, pa sad valjda, građani treba da daju svoj glas kako bi vidjeli da li je rast nataliteta jedan od prioriteta ovoga društva.

Da bi inicijativa uspjela, potrebno je sakupiti 6.000 potpisa. Drašković vjeruje da će uspjeti jer inicijativu podržavaju građani bez obzira na političko i vjersko opredjeljenje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније