Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 02. 2021. 17:50 >> 18:00
1

KATIĆ

"Nećemo dozvoliti propast Instituta"

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić lično će se založiti za hitno rješavanje problema u kojima se nalazi Institut “Dr Simo Milošević” Igalo, radi očuvanja ustanove koja je brend grada i države, navodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi.

Kako se navodi, u Opštini su upoznati sa problemima poslovanja Instituta, prije svega činjenicom da su radnici treći mjesec bez zarada i da se odlaže otvaranje ovog važnog zdravstveno-turističkog centra.

"Lično ću se angažovati i založiti za očuvanje ugleda i reputacije jedine banje i jednog od najznačajnijih privrednih subjekata u Crnoj Gori", kazao je predsjednik Katić.

On je naglasio da je tokom prethodnog perioda svakodnevno bio u komunikaciji sa Investiono-razvojnim fondom, Ministarstvom finansija i Vladom Crne Gore, sa kojima se radi na iznalaženju rješenja kako bi bio odobren kredit za namirenje plata i radove za otvaranje samog objekta.

Katić je napomenuo i da je već ostvarena dobra saradnja sa trenutnom v.d. direktoricom, dr Marinom Delić, koja je pokazala entuzijazam i volju da se u saradnji sa državom i lokalnom upravom prevaziđu aktuelni problemi.

"Svjesni smo ozbiljnosti situacije i da su ovo teški moment za Institut i sve zaposlene, ali takođe uvjereni da će oni vrlo brzo biti prošlost",istakao je predsjednik.

Kako je napomenuo, Institut je tokom proteklih godina prošao i kroz teže situacije nego što je današnja, a koje se na različite načine odražavaju na sadašnje stanje u tom preduzeću.

"Mnogo je posla pred menadžmentom, jer je dugačak spisak problema koje treba prevazići. Važno je da o budućnosti Instituta više u Vladi neće odlučivati oni koji su godinama svjesno i namjerno pokušavali da uruše njegov ugled i da ga kroz privatizaciju prodaju budzašto, kao što je urađeno sa još nekim firmama u Herceg Novom od kojih danas imamo samo ruševine. Na sreću, u tome nijesu uspjeli. Kao i do sada, insistiramo na očuvanju Instituta 'Dr Simo Milošević' i zaštiti prava brojnih radnika, i u saradnji sa novom Vladom radimo na iznalaženju odgovorne strategije budućeg poslovanja, kako bi novski gigant ostao svjetski priznato banjsko lječilište", poručio je predsjednik Katić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније