Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: Portal RTCG ]

25. 02. 2021. 07:58 >> 09:09
5

PODGORIČANKA U NJEMAČKOJ

Pucajte na Mjesec, ako promašite, među zvijezdama ste

Podgoričanka Tijana Minić, koja karijeru gradi u renomiranoj "Toshiba Electronics Europe" kompaniji, za Jutarnji program TVCG govorila je o životu u Njemačkoj. Kaže da je studentski život u toj zemlji zabavan, ali mnogo zahtjevan.

"Život u Njemačkoj je super. Studentski život je zabavan, ali je mnogo i zahtjevan. Obrazovanje se razlikuje u odnosu na naš sistem. Prvenstveno se razlikuje pristup studenata univerzitetu. Ovdje je teže upisati studije, pa studenti imaju ozbiljniji pristup fakultetu, ozbiljniji su i kompetitivniji, jer su svjesni da je fakultet ulazak na tržište rada", priča Tijana. 

Nastava je organizovana tako da se, kako kaže, više potencira na logici i primjerima iz života.

"Knjiški pristup je nešto što je potpuno strano za Njemce, a to dovodi do toga da učenje napamet ne prolazi u ovom sistemu", rekla je Tijana.

Svaki njen radni dan je drugačiji od prethodnog. 

"Radni dan je dinamičan, posao je zasnovan na konstantnoj komunikaciji i koordinaciji, što mi lično odgovara. Da je lako, nije lako. Treba dosta organizacije", kazala je Tijana.

Poručuje da se svaki trud isplati, a navodi i da bez porodica i prijatelja ništa što je ostvarila ne bi bilo moguće. Imala je poruku uspjeha za mlade.

"Pucajte na Mjesec, jer iako promašite, završićete među zvijezde. Budite ambiciozni, svaki trud se isplati, ključ uspjeha jeste u konstantnom radu na sebi", tvrdi Tijana.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније