Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 02. 2021. 14:09 >> 14:12
2

POPOVIĆ

Sport u Nikšiću bez podsticaja Opštine

Uprava grada Nikšića na čelo sa DPS-om nije vodila računa o sportu zadnjih nekoliko decenija, pa je stanje u ovoj oblasti katastrofalno, i ako Nikšić važi za sportski i grad koji je iznjedrio vrhunske sportiste, ocijenio je kandidat za odbornika sa liste “Crno na bijelo”, Deni Popović.

On je istakao da Opština kojom je rukovodio DPS godinama nije podsticala razvoj sporta u gradu, i da je gotovo sav novac koji je išao sportu išao na jedno ili dva mjesta dok su ostali sportski klubovi, individualni sportisti i sportska društva dobijali mrvice sa stola ili ništa.

“Samo ove godine, u susret izborima Opština je raspisala javni poziv za dodjelu sredstava sportskim klubovima ali i u ovom slučaju novac nije raspodijeljen na jednak i transparentan način, po pravilniku, već su postojali privilegovani. Da su željeli da pomognu sportu i sportistima uradili bi to znatno ranije a ne tik pred izbore”, poručio je Popović.

On je ukazao da su zbog nedostatka sredstava mnogi klubovi ugašeni, kao što je slučaj sa FK “Čelik”bokserski klub.

“Nikšićkom sportu je potrebna depolitizacija što će se postići mijenjanjem vlasničke strukture u klubovima jer sada imamo situaciju da u upravljačkim organima mahom sjede DPS funkcioneri. To omogućava da se sredstva iz budžeta preusmjeravaju samo tim klubovima i da nema kontrole kako se ona troše”, kazao je Popović.

On napominje da se iz budžeta moraju pomagati najbolji sportisti i klubovi, a da treba stimulisati i pojedinačne sportove i ulagati u infrastrukturu u koju nije ulagano decenijama.

“Kakav je odnos Opštine prema sportu najbolje govori podatak da je Opština Nikšić, ne tako davno, oduzela prostorije jedinom aktivnom bokserskom klubu u gradu. Osim toga za najbolje sportiste nema nikakvih podsticaja i sport se tim ne podiže na veći nivo”, ukazuje Popović.

On je ocijenio i da je Strategija sporta koju donosi Opština mrtvo slovo na papiru i da ona nema nikakvo utemeljenje u praksi jer je sport upravi DPS-a zadnja rupa na svirali.

Popović kaže i da se u Nikšiću školskom sportu mora posvetiti posebna pažnja kao i stvoriti uslovi za bavljenje sporta OSI licima.

“Sportu i sportistima grad Nikšić je bio nekom majka a nekom maćeha i to se mora promijeniti a preduslov za to je dolazak novih ljudi na čelo grada koji će se morati pozabaviti sa svim problemom koji tište sve sportiste,sportske klubove i sportske radnike”, zaključio je Popović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније