Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 02. 2021. 10:37   >>  10:40 6

SNP

"Podržavamo Krivokapića u vezi sa državljanstvom"

Socijalistička narodna partija Crne Gore podržava ideju premijera Krivokapića da se onima koji žive decenijama u Crnoj Gori omogući da steknu državljanstvo naše države, saopšteno je iz te partije.

“Smatramo da bi u tom smjeru dobro rješenje bilo da se onima koji imaju stalno prebivalište u Crnoj Gori duže od deset godina dozvoli da dobiju crnogorsko državljanstvo”, kazali su iz SNP-a.

Podsjećaju da su poznati slučajevi ljudi koji žive u Crnoj Gori i po 30 godina, čija su djeca ovdje rođena, a niko od njih nema državljanstvo Crne Gore.

“ Na taj način, hiljade građana su lišene osnovnih ljudskih prava koja proizilaze iz statusa državljanina. Jasno je da su tim ljudima uskraćivana osnovna ljudska prava samo da ne bi glasali protiv bivše vlasti, iako su lojalni građani Crne Gore već nekoliko decenija”, navodi se iz saopštenja

Drago im je što je ovo pitanje konačno pokrenuto.

“S obzirom da se SNP duži niz godina zalaže za rješavanje ovog pitanja, potrudićemo se da damo konstruktivan doprinos prilikom izmjene propisa koji se odnose na ovu temu”, zaključili su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније