Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 03. 2021. 19:07 >> 19:07

JPMD

Za uređenje obala i šetališta potrošiće 1,4 miliona

U Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u toku je vrednovanje pristiglih ponuda po tenderima za odabir izvođača radova za više ranije najavljenih projekta, a koji će se realizovati u I i II kvartalu 2021. godine, saopšteno je iz tog preduzeća. JPMD će u radove na uređenju obalne infrastrukture, javnih površina i šetališta 1,4 miliona eura.

Naime, za izvođača radova na popločavanju obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno pristigle su dvije ponude.

“Šetalište u Pržnu, po projektnom zadatku, biće popločano sivim kamenom visokog kvaliteta, a njime će biti ujedno obloženi i ojačani obalni zidovi. Predviđeno je hortikulturno i parkovsko uređenje šetališta uz postavljanje javne rasvjete i postavljanje podnog mozaika”, navodi se u saopštenju.

 Za ovaj posao Javno preduzeće izdvaja 200 hiljada  eura sa uračunatim pdv-om, dok će u drugu fazu radova, dio šetališta ispod kompleksa hotela “Maestral”, biti uloženo još 165 hiljada.

Za popločavanje pješačkih staza u gradskom parku na Slovenskoj obali u Budvi na tenderu se javio jedan ponuđač.

“U novom gradskom parku koji je Javno preduzeće morsko dobro izgradilo i hortikulturno uredilo sredinom 2020. godine uloživši nešto preko 300 hiljada eura biće popločane pješačke staze za dodatnih 70 hiljada”, kazali su iz JPMD.

Otvoren je tender i za izvođača radova na izgradnji II faze šetališta na Jazu sa jednom pristiglom ponudom, a šetalište treba da bude nastavljeno zapadno do ušća rijeke Drenovštice u more.

“U prvu fazu radova početkom 2020. godine Javno preduzeće je uložilo 165 hiljada eura, a za nastavak izgradnje staze planiran je iznos od 240 hiljada sa uračunadim pdv-om”, navodi se u saopštenju.

Za izvođenje radova na parternom uređenju “Velike sklele” – pristaništa u opštini Ulcinj, na katastarskim parcelama broj 3604, 3603 I 3605 K.O. Ulcinj – I faza radova pristigle su tri ponude.

“Za prvu fazu radova na Velikoj skeli u Ulcinju Javno preduzeće morsko dobro izdvaja nešto preko 800 hiljada eura sa uračunatim pdv-om, a kroz ovaj posao planirano je popločavanje platoa, hortikulturno i parkovsko uređenje, postavljanje javne rasvjete i uređenje manjeg amfiteatra”,kazali su iz JPMD .

Pored navedenog u Javnom preduzeću, narednih dana očekuju da ugovor sa izvođačem radova na vanrednim i hitnim sanacijama obale u svim primorskim opštinama u vrijednosti od 145 hiljada.

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u prvom i drugom kvartalu 2021. godine ulaže oko 1,4 miliona radove na uređenju obalne infrastrukture, javnih površina i šetališta”, zaključili su iz JPMD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније