Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine ]

02. 03. 2021. 06:25 >> 06:25

MINISTARSTVO SAOPŠTILO

Svi rezidenti CG kandidati za vakcinaciju

Da biste iskazali zainteresovanost i vakcinisali se protiv korona virusa, nije potrebno da budete osiguranik Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore. Svi rezidenti Crne Gore, bez obzira na status državljanstva, po automatizmu su kandidati da prime vakcinu, pojasnio je za Dnevne novine generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić.

Prema njegovim riječima, podaci koje građani ostavljaju prilikom prijave za vakcinaciju su bezbjedni.

“Podaci koji građani unose preko www.covidodgovor.me su zaštićeni sigurnom konekcijom i u skladu sa Zakonom, svim podacima se upravlja kroz baze podataka eZdravlja”, kazao je Sekulić.

Za razvoj web platforme, koja pruža podršku digitalnim sistemima angažovana je, kako napominje, firma FLEKA iz Podgorice, a za cjelokupan razvoj web rješenja, kao i produkciju, izdvojeno je ukupno 0 eura.

“Cjelokupan portal je donacija pomenute firme, koja je prepoznala potrebu da svojom ekspertizom pomogne borbu protiv pandemije”, navodi Sekulić.

On ističe da je netačna informacija da je Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) pripremio digitalnu podršku masovnoj vakcinaciji u vidu elektronskog servisa eVakcinaCOVID-19.

“Vlada Crne Gore, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, FZO i Institut za javno zdravlje, zajedničkim angažmanom, uspostavili su digitalnu plaformu covidodgovor.me kao centralizovano mjesto za sve informacije i servise vezane za COVID-19 pandemiju. Strateška je odluka Vlade Crne Gore da u odnosu na raniju praksu fragmentisanog i slabo povezanog djelovanja institucija, novi pristup bude snažno i zajedničko epidemiološko, informaciono i medijsko upravljanje krizom u kojoj se nalazimo”, rekao je Sekulić.

Prema njegovim riječima, prednosti ovakvog centralizovanog pristupa kroz www.covidodgovor.me jesu da je Fond za zdravstveno osiguranje eZdravlje samo dio cjelokupne platforme i njenih digitalnih servisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније