Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 03. 2021. 08:24 >> 08:33
3

ŽENSKI LOBI

"Nema opravdanja za ćutanje nadležnih"

Nema opravdanja za tišinu i ćutanje na sinoćnja dešavanja i ranjavanje mladića Mirka Kontića koja dolazi iz Vlade Crne Gore i resornih ministarstava, prije svega MUP-a, saopštila je Aida Petrović ispred Crnogorskog ženskog lobija. Pozvali su sve nadležne u Vladi I policiji da hitno i javno osude sinoćni čin teškog ranjavanja Mirka Kontića, da se počinioci pronađu, privedu i sankcionišu.

“Kao mirovne aktivistkinje Crnogorskog  ženskog  lobija izražavamo najoštriju osudu i zabrinutost zbog sinoćne situacije ranjavanja mladica iz Nikšića Mirka Kontića. Apelujemo na sve građane u Crnoj Gori da daju svoj individualni doprinos očuvanju mira i smanjivanja političkih tenzija koje dovode  do  neželjenih i opasnih situacija kako za pojedince tako i čitavo crnogorsko društvo”, navodi se u saopštenju Petrovićke.

Neshvatljivo je, kažu, i  izuzetno neodgovorno da se u ovakvoj  “uzavreloj” političkoj situaciji u Crnoj Gori još niko od visokih i zvaničnih političkih predstavnika nije oglasio i pozvao na smirivanje političkih tenzija koje ugrožavaju mir i bezbijednost svakog građanina u Crnoj Gori.

“Nema opravdanja za tišinu i ćutanje na sinoćna dešavanja i ranjavanje mladića Mirka Kontića  koja  tako “glasno”  dolazi iz Vlade Crne Gore i resornih ministarstava, prije svega MUP-a. Pozivamo premijera Zdravka Krivokapića, vicepremijera Dritana  Abazovića, ministra MUP-a Sergeja Sekulovica, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i sve nadležne u CB Nikšic da hitno i bez odlaganja preduzmu sve što je u njihovoj profesionalnoj ingerenciji“, navodi se u saopštenju

Takođe  ih pozivaju da  rade u korist gradjana na očuvanju mira, stabilnosti i suživota, a ne nikako  svojim javnim djelovanjem I izjavama na produbljivanju podjela I narušavanju mira I bezbijednosti .

“Gospodo političari  imate profesionalnu, ljudsku i moralnu obavezu da štitite  javni red i mir  shodno Ustavu i zakonima Crne Gore I garantujete bezbijednost svim gradjanima Crne Gore.Nemate pravo na cutanje i /ne/činjenja jer šaljete poruku vaše nemoći i bahatosti u situaciji koja zahtijeva hitna reagovanja i preduzimanja mjera i radnji na očuvanju stabilnosti zemlje dodatno usložnjenu teškom epidemiološkom situacijom zbog korona virusa i velikog broja inficiranih I stope smrtnosti”, zaključila je Petrović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније