Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 03. 2021. 13:58 >> 13:56

POMOĆ PETRINJI

Grubišić zahvalio volonterima CKCG

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, ugostio je danas volontere i zaposlene Crvenog krsta Crne Gore, koji su protekle sedmice boravili na području koje je pogođeno razornim zemljotresom.

Pored pomoći koju je Crveni krst Crne Gore donirao Hrvatskom Crvenom križu u cilju zbrinjavanja ugroženih građana Petrinje, Crveni krst Crne Gore je kolegama u Hrvatskoj stavio na raspolaganje ljudske resurse i ustupio svoje volontere i zaposlene koji su od 16. do 24. februara pružali pomoć unesrećenim porodicama.

Tim Crvenog krsta Crne Gore koji broji šest članova, djelovao je na području Petrinje, Siska, Gline i Hrvatske Kostajnice a svakodnevno su ugroženim porodicama i pojedincima pružali psiho-socijalnu podršku, distribuirali humanitarnu pomoć, pomagali kolegama na magacinu ali i organizaciono djelovali.

Anastasiju Jokić, Veselina Pajovića, Minu Popović, Kristinu Burzanović, Filipa Vukčevića i Marka Brnovića, ambasador Grubišić je dočekao uz veliku zahvalnost na pruženoj pomoći i dodao da mu je veoma drago da je Crveni krst Crne Gore uz materijalnu pomoć, poslao divne mlade ljude da pomognu unesrećenima u njegovoj zemlji. 

“Nadam se da ste imali prilike da kroz humanitarni rad i djelovanje na terenu, naučite mnogo toga novog i unaprijedite svoja znanja kako biste što adekvatnije pomogli onima kojima to nekad ponovo bude trebalo",  kazao je ambasador Grubišić.

Prijemu su prisustvovali generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak i Goran Petrušić, koordinator programa za djelovanje u nesrećama.

Dubak se zahvalila ambasadoru na lijepoj dobrodošlici.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da pomognemo našim dragim susjedima u nevolji i da doprinesemo dijelom zbrinjavanju stanovništva koje je zadesio razorni zemljotres. Dodatno je zadovoljstvo što je tome umnogome doprinio tim naše organizacije, a koji čine dugogodišnji volonteri", poručila je Dubak.

"Ova saradnja je ostvarena na obostrano zadovoljstvo dva nacionalna društva Crvenog krsta, a posebno je koristila timu Crvenog krsta Crne Gore koji su imali priliku da unaprijede svoja znanja kroz rad na terenu direktno sa korisnicima", poručuju iz CKCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније