Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 03. 2021. 13:37   >>  13:37

JOČIĆ OBIŠLA PARK PRIRODE

"Za uništenje Solane neko mora odgovarati"

Solana danas izgleda razorena kao poslije ratnog pohoda i da za takvo stanje neko mora snositi odgovornost, kazala je predsjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Marina Jočić, koja je juče obišla ovaj Park prirode.

“Ulcinjska solana koja je sistematski uništavana, danas izgleda kao da su trupe surovih osvajača kroz nju prošle. Zaposleni na Solani čine sve da zaštite i očuvaju biodiverzitet ovog područja, u skladu sa ugovornim obavezama JP NPCG”, kazala je Jočić.

Ona se sastala i sa potpredsjednicom Opštine Ulcinj Hadidže Đoni i predstavnicima NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica i "Dr Martin Schneider-Jacoby Association". Radnom sastanku prisustvovali su i zaposleni u Parku prirode Ulcinjska solana.

Jočić je obišla Solanu i upoznala se sa situacijom na terenu, problemima, ali i prirodnim bogatstvima ovog područja.

Ona je iskazala spremnost za podršku i saradnju sa NVO sektorom i Opštinom Ulcinj u cilju zaštite, promocije i valorizacije ovog područja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније