Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 03. 2021. 13:59   >>  13:59 4

PREFARBANA PLOČA

SNP: "Naši preci ovo ne zaslužuju"

Socijalistička narodna partija (SNP) osudila je, kako su istakli, bezočan čin farbanja spomen ploče na zidinama Starog grada u Budvi, a koja je posvećena srpskoj vojsci koja je oslobodila Budvu u Velikom ratu.

Podsjećamo, RTV Budva javila je ranije danas da su nepoznati počinioci prefarbali spomen ploču na ulazu u budvanski Stari grad.

Ocjenjuju da je u pitanju čin kukavica i zločinaca kojima, kako su kazali, smetaju istorijske činjenice, "koje boli istina i pravda pa na ovaj način pokušavaju da izliječe svoje komplekse".

"Žao nam je što vam ne možemo nekako pomoći, bolest je svačija, kažu stari, pa valjda će se i za vas naći lijeka. Očekujemo da će nadležni organi reagovati i kazniti počinioce ovog nedjela, jer mora se više stati na kraj ovim bezumnim potezima onih koji po Crnoj Gori vrše slične 'poslove', potpis im je isti", kazali su iz SNP-a.

Napominju da "naši preci ovo ne zaslužuju".

"Sigurno nećemo dozvoliti nikome da se prema našoj slavnoj istoriji tako ponaša. Shvatite već jednom da vaskrsavanjem sukoba među našim narodom, nećete uspjeti u svojim zlim namjerama. Vaspitavani smo da prošlost poštujemo i ne zaboravljamo je. To su nam naši djedovi ostavili u amanet. Okrenimo se svi zajedno budućnosti i napretku kako bi nam svima bilo bolje", poručili su iz SNP.    

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније