Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 03. 2021. 06:23   >>  06:24 26

MIHAILO SMATRA

"Vlada uvrijedila Cetinjane po dva osnova"

Polaganjem vijenca na grob kralja Nikole Vlada Crne Gore je uvrijedila Cetinjane, ocijenio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

Vlada je Cetinjane, kako je istakao, uvrijedio po dva osnova.

"Prvi, svojevrsni je cinizam da ga polažu duhovni nasljednici onih koji su ga detronizirali i drugi, da ga polažu političari koji namjeravaju da suverenu državu svedu u status srbijanske kolonije. Odgovor je bio pravovremen i prigodan", rekao je Mihailo.

Smatra da su Cetinjani demonstrativno ukonili vijenac, inače, kako kaže Mihailo, "ukrašen u bojama srpske zastave, i postavili odgovarajući, ukrašen u bojama crnogorske državne zastave".

"Vlada se ne bi usudila da na takav način ponizi Cetinje, da klir cetinjske filijale beogradske patrijaršije, takvu veleizdajničku politiku ne inspiriše i daje joj ton. Po prirodi poslanja, trebalo bi da razlikuje mali od smrtnoga grijeha - običnu uvredu od velizdaje sopstvene zemlje i naroda. A ona podržava Vladu koja radi upravo ovo drugo", kaže Mihailo.

Ta Vlada je, navodi on, "ljubila prijestonu ikonu u crkvi na Ćipuru, kao Juda Hirsta, u njenom slučaju, dok vodi politiku izdaje Crne Gore za beogradske srebrnjake".

"Povijest joj to neće oprostiti. Pa se pitam kako će jednoga dana Bogu na istinu. Zato je savjetujem da ne gleda trun u oko svoga brata, kako čitamo i slušamo svakodnevno, nego da vidi brvno u svojemu", zaključio je Mihailo.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније