Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: RTCG Portal ]

05. 03. 2021. 09:27   >>  23:33 9

ODOVIĆ TVRDI

Angažovanjem VCG nije povrijeđen Ustav

Raspoređivanjem pripadnika Vojske Crne Gore na ulice crnogorskih gradova nije povrijeđen Ustav i sve je u skladu sa Zakonom o Vojsci Crne Gore da vojnici budu na ulici, rekao je državni sekretar Ministarstva finansija Janko Odović.

U Hronici Podgorice na Televiziji Crne Gore (TVCG) je rekao da Vojska ne djeluje nikakvim manevrima, ne nosi oružje, već je prisutna da samo građanima pomogne u prevazilaženju zdravstvene krize, izazvane pandemijom korona virusom.

Najavio je da će punktovi biti na svim prometnim lokacijama u Podgorici i u Nikšiću, a od danas i u Baru.

"Juče je Vojska bila raspoređena na pet punktova u Podgorici, na četiri u Nikšiću, danas će to biti slučaj u Baru. Vojnici su tu sa maskama, oni ih građanama dijele, ukoliko je nemaju. U nekim kasnijim momentima dijeliće flajere kako da se mjere bolje poštuju", rekao je Odović.

U ovom trenutku, kako je rekao, jedino poštovanje mjera i nošenje maski nas može spasiti da ne nastane potpuni kolaps.

"Ovo je posljednji korak prije lokdauna. Šta to znači? Znači da se život ljudi potpuno mijenja. Stala bi cijela ekonomija, a to znači manje prihoda u budžetu, ali i manje novca za sve nas", rekao je Odović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније