Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 03. 2021. 13:44 >> 13:46
7

DPS

"Otkaz Kavariću dokaz revanšizma"

Iz podgoričkog Odbora DPS-a saopštili su da je doktor Nebojša Kavarić dobio otkaz u trenutku kad ponestaje energije među zdravstvenim radnicima, što je, kako dodaju, još jedan dokaz revanšizma nove vlasti.

“Da je laž cijela priča nove vlasti kako neće postupati u skladu s revanšizmom dokaz je i najnoviji slučaj otkaza uručenog doktoru Nebojši Kavariću. Doktor Kavarić i njegova porodica decenijama liječe građanke i građane bez obzira na njihova politička, nacionalna i vjerska opredjeljenja, i u skladu s Hipokratovom zakletvom, ali sve to nije dovoljno novim vlastima da Kavarića puste da na miru nastavi da radi taj posao. Političko opredjeljenje Kavarića razlog je radikalnih mjera nove vlasti koja mu je uručila otkaz”, poručuju iz podgoričkog Odbora DPS-a.

Podsjećaju građane da doktor Kavarić dobija otkaz u trenutku kad ponestaje energije među zdravstvenim radnicima, zbog toga što, kako dodaju, Crna Gora i definitivno gubi bitku sa virusom Covid 19.

“Takođe ih podsjećamo na to da je, bez obzira na njena politička opredjeljenja, u vrijeme kad je DPS obavljala vlast u Crnoj Gori, aktuelna ministarka zdravlja bila načelnica odjeljenja za pulmologiju u Kliničkom centru Crne Gore. Sličan status je imala i aktuelna direktorica KCCG. To znači da su se do 30. avgusta bez obzira na partijsku pripadnost mogle pokrivati odgovorne funkcije, a sada oni sa drugačijim stavom ne mogu da dobiju obično radno mjesto, već se tjeraju na ulicu”, stoji u saopštenju DPS-a.

Pitaju da li nova vlast namjerava da se bori protiv pandemije tako što će otpustati ljekare, dokazane profesionalce sa bogatim radnim iskustvom?

“Ili još jednom potvrđuju da ih nije briga za zdravlje građana, već im je samo stalo do grubog političkog revanšizma, koliko god to života stajalo? Nova većina se bavi isključivo nepotizmom, političkim zapošljavanjem i brutalnim revanšizmom prema kritičarima i neistomišljenicima. Ipak, moraju biti svjesni da im vrijeme ističe i da će ih bruka i sramota zbog ovakvog ponašanja pratiti zauvijek”, zaključuje se u saopštenju Odbor-a DPS-a Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније