Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 03. 2021. 09:20 >> 09:24
1

"BIRAM CG"

Legalizacija da bude po prihvatljivim cijenama

Krajnje je vrijeme da omogućimo da građani Crne Gore izvrše legalizaciju svojih objekata po prihvatljivim cijenama, poručuju iz partije Biram Crnu Goru.

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Bar, partija Biram Crnu Goru je, kako kažu, nedvosmisleno odbila predlog predsjednika opštine da se usvoji Predlog odluke o naknadi za urbanu sanaciju.

Ljubomir Vukoslavčević, šef odborničkog kluba Biram Crnu Goru u SO Bar napominje da se ta partija od osnivanja zalaže za fer i korektnu legalizaciju za sve građane Bara, ali i Crne Gore.

“Smatramo da sam zakon ne omogućava ubrzano i jednako legalizovanje postojećih objekata za sve građane, samom činjenicom da zavisi od prostornog plana i da se na taj način ne poštuju ustavna načela da svi građani moraju biti jednaki pred zakonom”, naveo je Vukoslavčević.

Partija Biram Crnu Goru će, kako najavljuju, Vladi Crne Gore predložiti set članova zakona kako bi svi građani bili u ravnopravnom položaju, ali i kako bi se legalizacija izvršila u najkraćem roku i kako bi uspjela u potpunosti.

"Ono, što je možda najbitnije za građane Bara, novo zadiranje u džepove građana nije neophodno", naglašava Vukoslavčević.

Ističe da ne treba naplaćivati legalizaciju po zonama i kvadratima, već je treba uprostiti, taksirati i izvršiti što prije kako bi građani mogli pravno koristiti svoje objekte u različite namjene.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније