Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 03. 2021. 17:30 >> 17:30

MITROVIĆ

Eksploatacija šljunka ugrožava izvorište Bolje sestre

Mora se staviti tačka na nekontrolisanu, divlju i neodgovornu eksploataciju šljunka iz korita Morače. Ovo je ozbiljan problem koji može ugroziti snabdijevanje crnogorskog primorja vodom za piće, a izdašnost izvorišta Bolje sestre i kvalitet vode ne smije se dovoditi u pitanje, poručio je ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, koji je danas sa mještanima Grbavaca, obišao to vodoizvorište.

Mitrović je sa mještanima, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, obišao izvorište Bolje sestre, kao i problematične lokacije u neposrednoj blizini brda Miranglavica, gdje se godinama unazad vrši nelegalna eksploatacija pijeska i šljunka.

I predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić obišao je lokalitet Miranglavice i izvorišta Bolje sestre i tom prilikom razmijenio mišljenje sa ministrom Mitrovićem o značaju Morače i pomenutog vodoizvorišta.

Kako je naglasio ministar Mitrović, vodoizvorište Bolje sestre spada u 150 najznačajnijih tačaka karsta u svijetu.

"Neophodno je, bez odlaganja, zaštititi Moraču i Bolje sestre, jer je minimalna izdašnost vodoizvorišta smanjena nekoliko puta u odnosu na minimume koji su bilježeni u periodu 2010-2019", izjavio je Mitrović.

Ministar je posjetio i crpnu stanicu Regionalnog vodovoda za Bolje sestre i razgovarao i sa direktorom te institucije Goranom Jevrićem.

Sa ministrom i građanima, vodoizvorište su obišli i državni sekretar za ekologiju, Danilo Mrdak, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za vode i Hidrometeorološkog zavoda.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније