Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 03. 2021. 09:45   >>  09:46

POVOD 8. MART

Izložba domaće radinosti u NP Durmitor

Duborezi, ukrasni predmeti izrađeni od drveta i kamena, pleteni, heklani, vezeni i tkani radovi, oplemenjuju prostor Centra za posjetioce u NP Durmitor. Povod je organizovanje tradicionalne osmomartovske izložbe domaće radinosti koja godinama okuplja ljubitelje izrade ručnih radova od prirodnih materijala, saopšteno je iz NPCG.

Pozivu Nacionalnih parkova Crne Gore da svoje ručno rađene predmete donesu i učestvuju, odazvao se veliki broj lokalnih proizvođača sa durmitorskog područja, njih 31, a izloženo je oko 700 radova.

“Svi ručno rađeni predmeti izloženi u Centru za posjetioce NP Durmitor plijene autentičnošću, bojama i ljepotom. Izložba će trajati do kraja marta, a žiri će izabrati i nagraditi najbolje. Kao i prethodnih godina, dio ručnih radova nakon završetka izložbe, obogatiće suvenirnicu Parka i biti dostupan svim posjetiocima”, navodi se u saopštenju.

Izložba je takmičarskog i prodajnog karaktera.

“Osim promocije domaće radinosti, organizovanje izložbe ima za cilj očuvanje tradicionalnog kulturnog naslijeđa durmitorskog područja, kao i unapređivanje saradnje sa proizvođačima lokalnih zajednica koje gravitiraju nacionalnom parku”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније