Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 11. 2013. 13:07 >> 13:10
24

DAN PRIMIRJA

Bingulac položio vijenac u Budvi

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac, položio je danas vijenac na spomen ploču oslobodiocima Budve, na ulazu u Stari grad, povodom Dana primirja u Prvom svjetskom ratu.

Polaganju vijenca prisustvovali su predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović i generalni konzul Srbije u Crnoj Gori Marina Jovićević.

Bingulac je naveo da je danas dan primirja i pobjede u Prvom svjetskom ratu i da je to povod polaganja vijenca u Budvi.  Bingulac je rekao da je Crna Gora i Srbija imaju izvanredne odnose.

"To daje osnova za našu saradnju koja je počela od posjete pedsjednika Srbije, Tomislava Nikolića Crnoj Gori, a završiće se posjetom premijera Crne Gore Mila Đukanovića Beogradu, početkom decembra", naveo je on.

Bingulac je kazao da ne postoje dvije bliže države u svijetu.

Upitan kako komentariše ocjene iz Socijlademokratske partije (SDP) da je polaganje vijenca u Budvi provokacija i nediplomatsko ponašanje, Bingulac je kazao, da nije detaljno upoznat o tome, a da je povod njegovog polaganja vijenca Dan primirja u Prvom svjetskom ratu.

"Drago mi je što sam mogao da položim vijenac na ovom mjestu u Budvi", kazao je Bingulac.

Rađenović je rekao da je posjeta ambasadora Srbije Budvi zvanična, dodajući da je sa Bingulcem razgovarao o svim aspektima dobre saradnje koju temelje vlade dvije zemlje.

Rađenović je rekao da je zadovoljan sa porukama Bingulca i stavovima, koji, kako je naveo, obećavaju da Budva može konkurisati na još bolji imidž turističke destinacije u Srbiji, kao jednom od glavnih emitivnih tržišta.

"Ka tom cilju potrebna je i pomoć ambasade Srbije u Podgorici", kazao je Rađenović.

Upitan da li njegovo priisusto na polagaju vijenca Bingulca Budvi, znači neslaganje sa stavom koalicionih patnera iz SDP-a, Rađenović je kazao, da je je kao dobar domaćin imao potrebu da ispoštuje Ambasadu Srbije i njenog predstavnika, "i da sa njim prisustvuje, jer smatra da je Budva slobodan i otvoren gad za sve".

"Sa velikom pažnjom pročitao stavove SDP-a, kao što znam da postoje i stavovi drugih partija i smatram da je i moj dolazak potpuno normalan, kako bih kao dobar domaćin ispoštovao volju jedne od važnih zemalja sa kojom Crna Gora sarađuje i treba da sarađuje, a takav gest, ili čin, samo potvrđuje namjeru Budve da bude širok, otvoren i slobodan grad", zaključio je Rađenović.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније