Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 03. 2021. 09:41   >>  09:42

UCG

U akademsko zvanje izabrano 19 kandidata

Na sjednici Senata Univerziteta Crne Gore kojom je predsjedavao v.d. rektora Vladimir Božović donijete su odluke o izboru u akademsko zvanje 19 kandidata, dok je jedan kandidat reizabran, saopšteno je iz UCG-a.

Članovi Senata razmatrali su referate za izbor u akademska zvanja na deset organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore i to na: Biotehničkom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Fakultetu likovnih umjetnosti, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, Filološkom fakultetu, Filozofskom fakultetu, Institutu za bilologiju mora, Muzičkoj akademiji i Prirodno-matematičkom fakultetu.

“Usvojeni su i prijedlozi o: imenovanju komisija za pisanje izvještaja za izbor u akademska zvanja, imenovanju recenzentskih komisija za razmatranje konkursnog materijala i pisanje izvještaja, kao i Komisije za praćenje inauguracionog predavanja kandidata”, navodi se u saopštenju.

Takođe, razmotreni su prijedlozi organizacionih jedinica u realizaciji postupka za sticanje akademskog naziva doktor nauka za 23 kandidata, nakon čega su donijete odluke: o imenovanju mentora, ocjeni podobnosti doktorske teze i kandidata, imenovanju komisija, ispunjenosti uslova i izvještajima komisije za ocjenu doktorske disertacije.

“Na prijedlog vijeća Elektrotehničkog i Medicinskog fakulteta, na sjednici su donijete i  odluke o izmjeni organizacije nastave na ove dvije organizacine jedinice, na predmetu Baze podataka (napredni kurs), studijski program Primjenjeno računarstvo i predmetima Farmakognozija I i II i Fitoterapija na studijskom programu Farmacija”, navodi se u saopštenju.

Senat je usvojio i zahtjeve da se dva univerzitetska profesora, sa Pravnog i Filološkog fakulteta, angažuju u nastavi i realizaciji ispita na drugim visokoobrazovnim ustanovama van Univerziteta Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније