Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 03. 2021. 19:56 >> 20:09
4

KATNIĆ - BOŠNJAK

Osveta ili promjene u tužilaštvu?

Mišljenja o predloženim izmjenama tužilačkih zakona su podijeljena pokazala je panel diskusija održana na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

S jedne strane poručeno je da se mora napraviti, kako je ocijenjeno duboki rez u tužilaštvu, a s druge da je riječ o, kako je navedeno, političkoj osveti.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da Zakon o specijalnom državnom tužilaštvu nije izmijenjen ni u jednoj normi niti je za to bilo potrebe, tužilački zakoni su, kako dodaje, doneseni u skladu sa svim međunarodnim propisima.

“Ovdje je jasna bila politička osveta prema specijanom tužiocu i prema specijanim tužiocima, zato što su vršili svoju funkciju, odnosno gonili počinioce krivičnih djela”, kazao je Katnić.

Poslanica PzP-a Branka Bošnjak kaže da su nakon promjene vlasti bili svjesni da su, kako dodaje, najtruliji dio sistema tužilaštvo, sudstvo pa i policija i da tu, kako je poručila, mora da se pravi duboki rez.

“Rekli smo nijedan zakon Vlade nećemo glasati dok se ne izgalasaju tužilački zakoni i ti zakoni će biti otklon od trulog tužilaštva koje vrlo zaudara na korupciju”, navela je Bošnjak.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније