Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 03. 2021. 18:30 >> 18:29

UPRAVNI ODBOR

Utvrdili prioritetne kapitalne investicije UCG

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici, kojom je predsjedavala predsjednica UO UCG Rajka Glušica, donio odluku kojom je utvrđen dio razvojno-investicione politike Univerziteta Crne Gore, za kapitalne investicije u 2021. godini, a na predlog vršioca funkcije rektora Vladimira Božovića.

„To ujedno predstavlja Zahtjev Univerziteta Crne Gore za dodjelu budžetskih sredstava za kapitalne projekte za 2022. godinu. Ovom odlukom definisani su prioriretni projekti kojima se, prevashodno, nastoje unaprijediti prostorni kapaciteti, odnosno poboljšati uslovi za realizaciju nastavnog procesa", kazala je Glušica.

Prioriteti koji su definisani ovom odlukom su projekti koji se započinju ili su nastavak već započetih, a odnose se na: rekonstrukciju Toplane UCG, rekonstrukciju zgrade tehničkih fakulteta, izgradnju fiskulturne dvorane Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, izgradnju kompleksa objekata Akademije umjetnosti na Cetinju, dogradnju i nadogradnju objekta Arhitektonskog fakulteta, rekonstrukciju laboratorija Elektrotehničkog i Metalurško-tehnološkog fakulteta, uređenje i infrastrukturu objekata laboratorije Mašinskog fakulteta, zamjenu termo-tehničke instalacije radijatorskog grijanja i kotlarnice na Filozofskom fakultetu, u Nikšiću, te uređenje enterijera na istom fakultetu, kao i uređenje prostora biblioteke na Pravnom fakultetu.

Ova odluka će biti dostavljena na dalje razmatranje Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Danas su na sjednici, između ostalog, razmatrana finansijska, imovinska i kadrovska pitanja. U domenu finasijskog poslovanja Univerziteta, usvojeni su predlozi izmjena i dopuna Finasijskog plana i Plana javnih nabavki UCG za 2021. godinu.

Institut za biologiju mora UCG je dobio saglasnost za tri ugovora. Jedan sa Javnim preduzećem za upravljanjem morskim dobrom, za pružanje usluga za praćenje sanitarnog kvaliteta morske vode za kupanje na Crnogorskom primorju u predstojećoj sezoni. Drugi ugovor je sa MEDIX” d.o.o. Podgorica, za izradu bazne studije-Marinski biodiverzitet u dijelu nekadašnje kasarne Kumbor, hercegnovski zaliv. Treći ugovor je sa Institutom za vode, Bijeljina, Republika Srpska, za izradu bazne studije "Marinski biodiverzitet u Neumskom zalivu".

Takođe, Građevinskom fakultetu je data saglasnost za izgradnju privremenog objekta za potrebe održavanja nastave u okviru Građevinskog fakulteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније