Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 11. 2013. 08:20   >>  10:54 1

ZBOG VELJOVIĆA

Konjević traži spisak, Vujanović neobaviješten

Nakon što su juče na adresu ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića stigle informacije direkotra uprave policije Slavka Stojanovića i predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića o organizovanju subotnjeg skupa kome je predsjedavao Veselin Veljović, Unutrašnjoj kontroli naloženo je da utvrdi ko su bili učesnici tog skupa i da ih sasluša.

Kako pišu Dnevne novine, Konjević se odlučio zato što mu Stojanović nije dostavio spisak službenika koji su prisustvovali tom sastanku, kao i zbog činjenice da se njihov broj u izvještajima ne poklapa.

Ministar Konjević je pokazao revolt zbog sastanka koji je Veljović organizovao u prostorijama kampa na Zlatici, na kojem je kako tvrdi, održao predavanje o NATO alijansi odabranim policijskim službenicima, bez njegovog znanja.

Iako je od direktora Uprave policije dobio dio traženih odgovora, sa njima, očigledno, nije zadovoljan. Nakon što je od nadležnih obavijesten da ne postoji spsak učesnika spornog "predavanja", Konjević je  oštro osudio činjenicu da niko u kampu na Zlatici nije vodio takvu evidenciju, na propuštajući da navede da se cio slučaj čini sumnjivim, pišu Dnevne novine.

Konjević je naveo da je od direktora policije i predsjednika Filipa Vujanovića dobio različite informacije o broju učesnika, te da je lista sa njihovim imenima, iako je tražio, izostala.

U izjašnjenju direktora policije Slavka Stojanovića navodi se da ih je bilo 50-ak, dok se u izjavi Veljovića piše da je skupu prisustvovalo 70 službenika “uglavnom rukovodećeg i komandnog sastava”.

Iz MUP-a su naveli da je i predsjednik Filip Vujanović, kojeg je Konjević zatražio pojašnjenje za sumnjičava Veljovićeva postupanja, predložio da nadležni organi ispitaju aktivnosti njegovog Savjetnika za bezbjednost.

Vujanović je Konjeviću u pisanom podnesku naveo da ni on nije bio obaviješten o sastanku u kampu na Zlatici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније