Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 11. 2013. 14:01 >> 14:01
1

OKTOBAR

EPCG: Prosječan račun 34 eura

Prosječan oktobarski račun za električnu energiju za domaćinstva, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, veći je tri odsto u odnosu na septembarski i iznosi 34,46 EUR sa uračunatom taksom na tarifno brojilo.

Iz Elektroprivrede (EPCG) su saopštili da domaćinstva na Žabljaku i u Petrovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 24 eura.

"Najveća potrošnja je u oktobru očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 38 eura", navodi se u saopštenju.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 0,59 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,42 odsto potrošača.

Iz EPCG su naveli da će oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiti 132,31 hiljadu domaćinstava.

Račun za električnu energiju je za još 790 potrošača, koji su predali validnu dokumentaciju zaključno sa 20. oktobrom, umanjen za iznos takse na tarifno brojilo.

"Broj domaćinstava koja su do sada iskoristila mogućnost oslobađanja od takse je 22,77 hiljada", rekli su iz EPCG.

Domaćinstva u Crnoj Gori su u oktobru potrošila 87,48 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, u ukupnoj vrijednosti od 9,26 miliona eura.

Iz EPCG su dodali da je to četiri odsto više u odnosu na septembarsku potrošnju, odnosno pet odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom oktobra prošle godine.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније