Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 03. 2021. 16:53   >>  16:56 3

BOŠNJAČKI SAVEZ

"Napad na džamiju direktan napad na bošnjačku dijasporu"

Napad na džamiju u Plavu direktan je napad na bošnjačku dijasporu u Evropi, a pogotovo u Americi, ocijenili su iz Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku. Ističu da bi premijer Zdravko Krivokapić trebao znati da je bošnjačka dijaspora napravila i finansirala taj objekat, te da će njima "morati da polažu račune" ukoliko se ne otkriju počinioci nedjela

"Gospodo, vi biste morali znati da su taj objekat napravili Bošnjaci, državljani SAD, nama ćete položiti račune i za taj skandal u Plavu i u Beranama i u Pljevljima i u Nikšiću, gdje su vaši simpatizeri sa fašističkim nagonom i nacističkom mrznjom prema drugim i drukčijim pokazali nama svima s kim imamo posla i ko je došao na vlast u Crnoj Gori", piše u saopštenju Bošnjačkog saveza.

Traže da se počinioci pod hitno uhvate i procesiraju, a njihova imena i prezimena objelodane.

"Hoćemo adekvatan odgovor! Ukoliko to ne objelodanite, svaki činovnik vaše Vlade će ovdje u Njujorku biti nepoželjan", zaključuje se.

Nepoznate osobe oskrnavile su u utorak Šehidsku džamiju, kamenujući ili koristeći tvrde predmete, razbili staklo na jednom prozoru, dok su drugi prozor istrgli.

Ovo nije prvi put da je ova džamija na meti vandala.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније