Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 11. 2013. 14:34 >> 18:07
1

VELJOVIĆ NA ZLATICI

Knežević: Ako je istina, smijeniti Stojanovića

Tvrdnje Ranka Krivokapića, člana Savjeta odbrane, da je Veljovićev boravak u kampu na Zlatici, bez znanja ministra unutrašnjih poslova, politički upad, mogu rezultirati jedino prijedlogom za smjenu direktora policije, jer su tim upadom grubo prekršena načela u obavljanju policijskih poslova, poručio je poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

"Svaki drugi ishod u ovoj aferi, koja potvrđuje da su značajni elementi unutar crnogorske policije još uvijek pod direktnom kontrolom Veljovića, i pojedinih struktura iz DPS-a predstavljao bi nastavak igre gluvih telefona izmedju dva koaliciona partnera", poručio je Knežević u izjavi za medije.

On kaže da, ukoliko je direktor policije bio upoznat s dešavanjima u Zlatičkom kampu, a da o tome nije obavijestio ministra zaslužuje da bude smijenjen na prvoj sjednici Vlade u četvrtak.

"Ukoliko nije znao, takođe zaslužuje da bude smijenjen, pošto je onda očigledno da nije u stanju da obavlja ni složenije policijske poslove, koji se odnose na borbu protiv organizovanog kriminala, kad ne zna šta mu se dešava  unutar policijskog kampa", poručio je Knežević.

On očekuje da Filip Vujanović nedvosmisleno saopšti da li je on izdao nalog Veselinu Veljoviću da u Zlatičkom kampu nastavi aferu "Snimak".

"Nastavak podrazumijeva da pripadnici policije porijeklom iz Mojkovca, po njegovim instrukcijama, u posljednjoj nedjelji krenu u akciju prikupljanja sigurnih glasova za DPS u tom gradu", navodi funkcioner DF-a.

Knežević kaže da ukoliko je Vujanović dao nalog Veljoviću za takav vid zloupotrebe funkcije i državnih resursa, obojica bi trebalo da podnesu ostavke.

"Aktivnosti Veselina Veljovića, sa ili bez znanja Filipa Vujanovića, predstavljaju klasično gaženje Ustava, i funkciju predsjednika države stavljaju direktno u funkciju potpredsjednika DPS-a", zaključio je Knežević u izjavi za medije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније