Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: RTCG Portal ]

22. 03. 2021. 08:11 >> 12:59

RADONJIĆ PORUČIO

Plate u KCCG nikad nijesu adekvatne

Plate ljekarima u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) nikad nijesu adekvatne, i nijesmo zadovoljni, rekao je predsjednik Sindikalne organizacije Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nebojša Radonjić.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da su prošle godine, kad su imali povećanje plata od 12 odsto, bili djelimično zadovoljni.

"Sa januarom ove godine to povećanje je kompletirano na 15 odsto. Mi radimo u koroni, nju odnosimo kući, kod svojih familija. Mi svoj posao nosimo kući i taj posao utiče na naše familije", rekao je Radonjić.

Sa Ministarstvom zdravlja razgovaraju, kako je rekao, te misli da će jako brzo imati dogovor oko povećanja plata na nivou cjelokupnog zdravstva.

Nije želio da govori o detaljima, jer se čeka na usvajanje budžeta: "Postoji dobra volja i želja za povećanjem plata, sindikat će biti na visini zadatka".

"Što se tiče KCCG, mi smo krenuli u pregovore sa mendžmentom za kreiranje posebnog kolektivnog ugovora samo za KCCG", rekao je Radonjić.

To znači da će plate u KCCG morati bili malo veće od ostatka zdravstva u Crnoj Gori: "Uslovi za rad su mnogo teži, odgovornost je mnogo veća, neuporedivo veća i mi smatramo da nas treba malo odvojiti od ostatka, iako sve druge poštujemo".

Kad je riječ o koroni, omn kaže da je jako veliki broj medicinskih sestara, tehničara, pomoćnog osoblja i ljekara obolio od korone. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније