Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 11. 2013. 18:23   >>  18:23

ODLUKA BEŠIĆEVA

Rektorat: Neopravdan zahtjev studenata

Odluka profesora Miloša Bešića da napusti Univerzitet Crne Gore je njegova a ne Rektorata, i zahtjev studenata Fakulteta političkih nauka da o tome odluči UCG, nije opravdan, saopšteno je iz Rektorata.

Bešić je ranije kazao da “iz ličnih razloga” odlazi sa UCG a studenti su od Rektorata tražili da se on vrati.

Iz Rektorata je saopšteno da su namjeru Bešića da otkaže ugovor o radu sa Univerzitetom Crne Gore dobili pisano obavještenje.

„Žao nam je zbog takve odluke, jer smo sa Bešićem proteklih godina imali izuzetno plodnu saradnju i cijenimo njegov doprinos radu Univerziteta“, saopšteno je iz Univerziteta.

Kako su naveli, riječ je o njegovoj, a ne o odluci Rektorata, „i zahtjev studenata da Rektorat odluči o njegovom povratku na Univerzitet nije opravdan, jer Univerzitet takvu odluku nikada nije donio“.

„Procedura za izbor Bešića u zvanje vanrednog profesora nije završena, tako da o njegovom izboru u zvanje nisu raspravljali nadležni organi Univerziteta. I pored ovakvih okolnosti, ipak očekujemo da se realizacija raskida radnog odnosa sa kolegom Bešićem odloži do kraja zimskog semestra“, pojasnili su iz Rektorata.

Studenti Fakulteta političkih nauka najavili su da će od Rektorata tražiti da predstavnici studenata u Vijeću Fakulteta podnesu ostavke.

Iz Rektorata su podsjetili da da je Statutom Univeziteta propisano da se pitanja izbora studentskih predstavnika u univerzitetske organe njegovih organizacionih jedinica definišu Statutom Studentskog parlamenta.

„Način izbora i prestanka mandata studentskih predstavnika uređen je propisima Studentskog parlamenta i predstavlja pitanje organizovanja studenata na Univerzitetu, na koje ostali organi Univerziteta ne mogu uticati, zarad poštovanja i očuvanja studentske autonomije“, pojasnili su iz Univerziteta..

Rektorat je pozvao studente koji žele da se ta i druga pitanja dodatno razjasne, obrate Univerzitetu, kako bi se izbjegli nesporazumi izazvani nepotpunim informacijama. (Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније