Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 03. 2021. 09:01 >> 09:03
14

CRNOGORSKI POKRET

"Osloboditi sinove koji brane čast CG"

Crnogorski pokret poručio je nadležnima da hitno oslobode uhapšene momke osumnjičene da su novinaru Vijesti Seadu Sadikoviću tokom patriotskog skupa u Bijelom Polju nanijeli lakše tjelesne povrede, tim prije što ih, kako su naveli, Sadiković ne prepoznaje kao izvršioce navodnog napada.

“Ne šaljite u zatvor sinove Crne Gore koji joj brane čast od onih koji se posprdno odnose prema zaplijenjenoj zastavi“, kazali su iz CP.

Iz Crnogorskog pokreta su kazali da se potpredsjednik Vlade Dritan Abazović okrućio policijom I sije strah po Crnoj Gori.

“Samo takvi kao on i velikosrpska Srbija misle da su smjenili nedemokratsku vlast, jer su u Crnoj Gori više bili prisutni evropski standardi i evropski zakoni nego u većini zemalja okruženja, a i većini zemalja koji su postale članovi EU potonjih tri decenije. Srbiju ne pominjemo jer ona tamna rupa na evropskom tepihu”, navodi se u saopštenju.

Optužili su Abazovića da sa jednim provladinim medijem tuže druge, a da pravdu ne traže kada je obrnut slučaj.

“Umjesto što se kokoti i laže građane Crne Gore da je svaki protestni skup, svaka patriotska manifestacija organizovana od strane DPS-sa, mi od njega tražimo, kao nekoga ko je na čelu bezbjednosti Crne Gore da se utvrdi sve što se događalo u Nikšiću prije i za vrijeme izbora”, kazali su iz pokreta.

Pitaju da li je “farsa sa prebijanjem Luke Trebješanina” poslužila samo da se smijeni vrh nikšićke policije i zašto nemamo rezultate istrage do sad ko je to napao Trebješanina.

“ Zašto se ne smijeni novo rukovodstvo nikšićke policije na isti način, jer nijesu istražili nijedan od slučajevi koji su poslužili da se postave na rukovodeća mjesta? Koga pravite ludim? Sve je to igrarija da bi se izvršila smjena profesionalaca i doveli poslušnici, koji će svaki dan da strijepe od vaše samovolje? Zašto se ne istraži što se dešavalo na imanju Mušikića i ko je koga gađao kršima? Ko je zapalio čuvenu krntiju u Nikšiću i optužio aktiviste koalicije „Evropski tim za Nikšić“ ?”, kazali su iz CP.

Oni su optužili vlast da toleriše bezakonje, nepoštovanje mjera protiv pandemije od funkcionera vlasti.

“Instruira se Luka Trebješanin da pred kamerama laže o napadu na njega,  grupa huligana, koja je nosila zastave Demokratskog fronta napala je policiju. Šenlučilo se 14. Marta u Rubeži od strane DF-a i sijaset drugih stvari. Ćuti se na lažnu anketu firme pomenutog Rada Miloševića, Adversment Mind, iako je to kršenje izbornih pravila, na miješanje Srbije i RS u izbore, zataškava se pokušaj ubistva Mirka Kontića kroz državnu zastavu kojom se ogrnuo, iako se tvrdi da nije po nacionalnoj osnovi!? Kako znate kad nijeste pronašli počinioca? Ili je nebitno jer je uboden Crnogorac, pa ga ne pominje niko iz vrha vlasti?“, poručuju it Crnogorskog pokreta.

Poručili su da će insistirati kod EUda se svi događaji rasvjetle inače ćese smatrati odgovornim za fašizaciju društva i ponavljanja scenarija iz Njemačke tridesetih godina kada je zapaljen Rajstag.

Poručili su da neće dozvoliti da im se događajem u Bijelom Polju podmetne nasilnost i fašizoidnost.

“Jer vi protiv sebe imate multinacionalnu, multikonfesionalnu, evropsku, antifašističku Crnu Goru, a vi ste nacionalno jednoobrazni i ideološki i baštinite tradiciju fašističkih pomagača i izdajnika Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Krivična prijava koju Ura podnosi protiv NVO Montenegro Internešel, samo zato što su naveli u saopštenju da „postoje osnovane sumnje“, samo, kažu iz CP, pokazuje namjeru da se ućutkaju nevladine organizacije.

“I da se zatrpa istina o tome koje su namjere Seada Sadikovića bile time što je, sudeći po snimcima, oteo đevojci državnu zastavu, bacio je na zemlju i zgazio i pod čijim pokroviteljstvom je to uradio? Sead Sadiković je time učinio više inkriminisanih zakonom djela, počev od povreda državnih simbola, pa do izazivanja nacionalne mržnje i podsticanja na nemire i on mora za to odgovarati. A i oni koji su mu pokrovitelji. I prestanite već jednom da tako prizemno manipulištete da je napadnut novinar, jer njegova profesija u pomenutom incidentu nema nikakav značaj”, poručili su iz Crnogorskog pokreta.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније