Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 11. 2013. 08:32 >> 09:05

UNUTRAŠNJA KONTROLA

Pozvaće Veljovića na saslušanje

Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova napravila je plan po kojem bi danas trebalo da počnu aktivnosti na utvrđivanju identiteta učesnika i razloga organizovanja skupa, koji je organizovao i vodio bivši direktor policije i aktuelni savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Veselin Veljović i držao predavanja čija sadržina još nije utvrđena, saznaju Dnevne novine.

Vijesti su danas objavile da je komandir mojkovačke policije Vitomir Veljović, rođeni brat Veselina Velovića okupio prošlog petka gotovo kompletan sastav tamošnje policije, u susret lokalnim izborima u subotu.

Bivši šef policije danas će biti pozvan na saslušanje u svojstvu građanina, ali se takvom pozivu, po Zakonu, ne mora odazvati.

Veljović je prethodnih dana negirao pisanje Vijesti da je u subotu, na tajnom sastanku u kampu elitnih policijskih jedinica na Zlatici odabranim policajcima porijeklom iz Mojkovca sugerisao da utiču na rodbinu i prijatelje da na predstojećim izborima u tom gradu glasaju za Demokratsku partiju socijalista DPS.

On je tada kazao da na sastanku nije bilo priče o izborima i političkom uticaju već da je policijskim službenicima držao predavanje o NATO alijansi.

Budući da ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i predsjednik države Filip Vujanović nijesu bili obaviješteni o navedenom skupu, te da direkotor policijeSlavko Stojanović nije udovoljio Konjevićevom zahtjevu za dostavljanjem liste učesnika skupa, ministar unutrašnjih poslova odlučio je da posredstvom unutrašnje kontrole dođe do imena učesnika skupa, kao i do njihove eventualne odgovornosti.

Današnje Vijesti su objavile da je komandir mojkovačke policije Vitomir Veljović, okupio prošlog petka gotovo kompletan sastav tamošnje policije, u susret lokalnim izborima u subotu.

Više nezvaničnih izvora Vijesti tvrde da je i on, poput rođenog brata Veselina Veljovića, na dvočasovnom sastanku, govorio podređenima o razlozima zbog kojih treba da agituju i glasaju za DPS 16. novembra.

Vitomir Veljović je to negirao, rekavši Vijestima da je u petak održao "redovni" sastanak sa policajcima.

Izvori Vijesti tvrde da su Vitomir i nekoliko starješina mojkovačkog Odjeljenja bezbjednosti, na skupu pojasnili da do lokalnih izbora policajci moraju dati sve od sebe da što veći broj ljudi ubijede da glasaju za DPS.

Isti izvor saopštio je da je stariji Veljović potencirao da su predstojeći lokalni izbori jedni od najvažnijih do sada i da zato zahtijevaju maksimalno angažovanje svakog policajca.

Komandir mojkovačke policije objasnio je da je sastanku prisustvovala većina zaposlenih u tamošnjem Odjeljenju bezbjednosti.

Prema njegovim riječima, to je bio "jedan od redovnih sastanaka koji nije sazvan zbog izbora".

Iz policije je saopšteno da je direktor te institucije Slavko Stojanović juče tražio i dobio zapisnik o sastanku u Mojkovcu.

Rečeno je da se Stojanović o karakteru sastanka interesovao nakon što su dobili pitanja Vijesti.

Istakli su da direktor i menadžment policije nikada nisu izdavali bilo kakve naloge i smjernice u vezi sa bilo kojim oblikom političkog djelovanja policijskih službenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније