Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 03. 2021. 14:27 >> 14:28
2

MUP

Kočanov napadač višestruko osuđivan

Napadač na urednika Monitora Esada Kočana, višestruko je osuđivano lice, saopšteno je na press konferenciji u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), koja je održana nakon Sjednice Komisije za praćenje istraga napada na novinare i njihovu imovinu. S motivom napada nadležni, kako kažu, i dalje nisu upoznati.

“Ja ću vam pročitati iz kaznenih evidencija Crne Gore i država Evrope, kakva tempirana bomba je šetala našim ulicama: Ubistvo u pokušaju, zatvor dvije godine i šest mjeseci 2014. godine; zatim 2004. godine švajcarski Porotni sud, zatvor 11 godina i šest mjeseci; Viši sud Podgorica, 2001. godine, zatvor tri godine i šest mjeseci; Osnovni sud u Podgorici, 1999. godine zatvor jedna godina i sedam mjeseci, Viši sud Podgorica, 1998 godine, zatvor četiri godine – ovo su sve pravosnažne presude”, kazao je državni sekretar u MUP-u Zoran Miljanić.

On je napomenuo i da je današnjoj sjednici prisustvovao i Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, kao i pomoćnik direktora Uprave policije (UP) Dejan Knežević.

“To samo po sebi ukazuje na količinu političke volje koju ova Vlada i ovo Ministarstvo imaju u cilju sprječavanja ovakvih pojava. Ne možemo ih spriječiti svaki put, ali ih možemo procesuirati. Ovaj čovjek koji je napao Kočana je procesuiran, određen mu je pritvor i nalazi se u Istražnom zatvoru”,dodao je Miljanić.

Da je Seada Kočana napao veoma opasan čovjek, koji je veći dio života proveo u zatvoru zbog nasilničkih djela istakao je i predsjednik Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama napada na novinare Mihailo Jovović. Ono što, međutim, posebno zabrinjava jeste činjenica da se zahuktava serija napada na novinare.

“Stvara se klima u društvu koja pojačava utisak da je potpuno normalno i prihvatljivo napasti ne samo novinare, već bilo koga. Neki skupovi se organizuju, govori se to što se govori, pa bih apelovao na čitavo društvo i na donosioce odluka da malo stanu i razmisle “, kazao je, između ostalog, Jovović.

Kako je dodao, tačno je da je napadnut novinar, ali je u ovom trenutku teško reći zbog čega se napad dogodio.

“Komisija će u svom daljem radu posebno tražiti da se ispita motiv napada na Kočana. Znači, vrlo je bitno da se utvrdi da li ga je neko poslao tamo ili je to bio napad nekog čovjeka koji nije baš svoj, a vidimo iz ovih papira da je i to moguće”, istakao je on.

Kako je ranije saopšteno iz UP, Kočan je prije tri dana napadnut u popodnevnim satima ispred zgrade u kojoj stanuje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније