Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 04. 2021. 14:51 >> 14:59
2

STIJOVIĆ

Na pomolu rješenje problema lutajućih goveda u Tivtu

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pružiće kompletnu logistiku u skladu sa zakonskim procedurama kako bi se problem lutajuće stoke koji je posebno izražen u Tivtu, što prije riješio, istaknuto je prilikom posjete ministra Aleksandra Stijovića toj opštini.

Stijović je danas boravio u Tivtu, gdje se susreo sa predsjednikom Opštine Željkom Komnenovićem i njegovim saradnicima i razgovarao o višegodišnjem gorućem problemu lutajuće stoke, koja se bez kontrole kreće naseljima u gornjim djelovima grada i uništava imovinu građana.

"U rješavanje ovog problema na terenu aktivno će biti uključeni Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat, pripadnici Službe zaštite, Komunalno preduzeće i službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat. Ministarstvo će obezbjediti prisustvo predstavnika nadležnih državnih institucija, u prvom redu Sektora za veterinu Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i Uprave za inspekcijske poslove, koje će pomoći proces hvatanja i transporta goveda. Ukoliko nadležni evidentiraju govedo sa ušnom markicom, koje se kreće bez nadzora javnim površinama, vlasnik će biti identifikovan i kažnjen", navodi se u saopštenju Opštine Tivat.

Kako dodaju, ukoliko nadležni evidentiraju kretanje bez nadzora goveda koje nije obilježeno ušnom markicom, ono će biti proglašeno državnom imovinom, sprovedeno u karantin na period od mjesec dana, nakon čega će biti donijeta odluka o daljem postupku.

Komnenović i Stijović su razgovarali i o valorizaciji zemljišnog kompleksa nekadašnjeg poljoprivrednog dobra
"Montepranzo – Bokaprodukt", preko puta Aerodroma Tivat, o promjeni planske dokumentacije kako bi se ovom kompleksu vratila stara namjena poljoprivredno obradive površine.

Razgovor se vodio i o saniranju divlje deponije građevinskog materijala, koja je nastala na ovom lokalitetu, te uređenju ovog prostora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније