Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: RTCG Portal ]

04. 04. 2021. 12:24   >>  12:28 7

IZ ROŽAJA

Prikupljen novac za liječenje braće Kadrović

Porodica Kadrović iz Rožaja saopštila je da su prikupljena neophodna sredstva za liječenje braće Abaza i Rifata, koji boluju od teške i vrlo rijetke nasljedne bolesti koja zahtijeva transplataciju koštane srži.

Porodica Kadrović je saopštila da prikupljena i sredstva čija je uplata najavljena dostižu traženi iznos od 500.000 eura koji je, prema procjeni i iskustvu liječenja od Adrenoleukodistrofije, ljekara specijalista iz Beograda i Holandije, potreban za liječenje ove bolesti.  

"Porodica Kardović će obavještavati javnost o svim nastalim troškovima liječenja putem internet stranice kardovic.com. Ukoliko dospjele uplate pređu iznos veći od 500.000 eura, porodica Faruka Kardovića će proslijediti humanitarnim organizacijama, fondacijama i djeci koja boluju od rijetkih bolesti o čemu će javnost biti redovno obavještavana", navodi se u saopštenju.

U obraćanju javnosti zahvalili su se svim plemenitim, nesebičnim i neumornim građanima Rožaja, Crne Gore, regiona, dijaspore i svijeta koji su učestovali u donacijama za liječenje hrabrih dječaka Abaza i Rifata.

"Zahvaljujemo se svima koji ste bez obzira na etničku, nacionalnu i vjersku pripadnost ujedinili sve nas predvođeni jednim ciljem - da pomognete u liječenju i spašavanju dva mala života. Ulili ste nam snagu, vjeru, nadu i pokazali bezuslovnu humanost", navodi porodica Kadrović.

Zahvaljuju svima koji su se, kako kažu, "odrekli svojih dnevnica, dijela skromnih zarada, odložili svoje planove, izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i u suzama upućivali molitve za naša dva mala heroja".

"Hvala, predstavnicima humanitarnih i radnih organizacija, Javnim ustanovama, učenicima i privrednicima. Posebnu zahvalnost izražavamo svima onima koji su se ponudili da doniraju svoju koštanu srž", kazala je porodica Kadrović.

Nadaju se, kažu, da će dobiti bitku koju vode svi zajedno i da će Abaz i Rifat moći, kao i sva djeca, da imaju bezbrižno i zdravo djetinjstvo.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније