Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 04. 2021. 14:04   >>  14:04

Crna Gora domaćin 4. Digitalnog samita ekonomija ZB

Crna Gora će biti domaćin 4. Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana (WB6), shodno Akcionom planu za regionalno tržište (CRM AP), koji je usvojen u novembru 2020. godine u okviru Berlinskog procesa, saošpšteno je iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija. Digitalni samit će se ove godine održati u hibridnom formatu, u formi online sesija i uživo sastanaka na najvišem nivou.

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, pozvalo je zainteresovanu javnost da dostavi sugestije i predloge na teme, odnosno predloženi koncept organizacije Digitalnog samita.

"Predložene teme iz regionalne perspektive su u kontekstu digitalizacije razvoja regionalnog tržišta, pa predlozi tema treba da budu iz oblasti digitalizacije, a od značaja za crnogorsku privredu. Napominjemo, da će se o konačnom izboru tema diskutovati u saradnji sa regionalnim partnerima, Savjetom za regionalnu saradnju (RCC), Evropskom komisijom, te da je to dio regionalnog postupka konsultacija. Molimo zainteresovanu javnost da predlog tema dostave najkasnije do ponedjeljka, 12. aprila 2021, na e mail d.summitmne@mju.gov.me", saopšteno je.

Navode da će Samit okupiti predstavnike vlada iz regiona na visokom nivou, Evropske komisije, Saveta za regionalnu saradnju, poslovne zajednice, istraživanja i razvoja, organizacija civilnog društva i relevantnih zainteresovanih strana.

"Cilj WB6 Digitalnog samita 2021. je prikaz dobrih praksi na zapadnom Balkanu, isticanje dostignuća i ishoda Digitalne agende, postavljanje budućih pravaca i istraživanje mogućnosti izgradnje partnerstva sa privatnim sektorom, u kontekstu procesa digitalne transformacije", dodaju iz Ministarstva. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније