Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 04. 2021. 20:30 >> 23:04
3

PISMO MENADŽMENTA

EU da pomogne očuvanju Javnog servisa

Povodom kritike premijera Zdravka Krivokapića upućene Skupštini Crne Gore zašto, kako je kazao, "ne razvlašćuje" Javni servis, navodeći da RTCG "širi mržnju", menadžment Javnog servisa uputio je pismo ambasadama zapadnih zemalja, Delegaciji Evropske unije i Kancelariji OEBS-a u Crnoj Gori.

U pismu se konstatuje da takve izjave ugrožavaju nezavisnost Javnog servisa i bezbjednost novinara i uposlenih. Ukazano je i na progresivnu finansijsku destabilizaciju Javnog servisa, zbog toga što budžet još nije usvojen.

Menadžment u pismu podsjeća da bi, u skladu sa Zakonom, uskoro trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo RTCG, ali osjeća odgovornost da upozori na neizvjesnu budućnost Javnog servisa, koji će brojni koalicioni partneri vladajuće većine dijeliti političkom pogodbom.

Menadžment poziva međunarodne predstavnike u Crnoj Gori da svojim nesumnjivim autoritetom, preporukama i sugestijama, upućenim na odgovarajuće adrese, pomognu očuvanju bezbjednosti uposlenih, nezavisnosti Javnog servisa i uređivačke politike, koja baštini evropske vrijednosti.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније