Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 04. 2021. 09:35 >> 13:06
3

VRIJEME PANDEMIJE

Partije čestitale Svjetski dan zdravlja

Predstavnici političkih partija uputili su čestitke povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.

Eraković: Mora se raditi ozbiljnije i stručnije

"Ovaj dan podsjeća nas na datum formiranja Svjetske zdravstvene organizacije, a situacija u kojoj živimo pokazala je, kao nikada u našim životima, koliko je ta institucija važna u borbi za zdravlje ljudi", poručio je Eraković u svojoj čestitci povodom Svjetskog dana zdravlja.

Eraković je čestitao svojim kolegama ljekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju u Crnoj Gori Svjetski dan zdravlja koji se u svijetu obilježava 7. aprila.

On je kazao da drugi put Svjetski dan zdravlja obilježavamo u uslovima pandemije.

Mora se raditi ozbiljnije, stručnije i motivisanije saglasan je Eraković sa krovnim sloganom ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja koji glasi – “gradimo pravedniji, zdraviji svijet”.

U susret ovom datumu, Eraković je istakao da je vakcinacija način kako da se izborimo sa pandemijom i pozvao sve građane da se neizostavno vakcinišu.

Prema njegovim riječima Svjetska zdravstvena organizacija bila je od ključne važnosti u cilju obezbjeđenja sredstava neophodnih u borbi za ljudske živote.

SNP: Zdravlje je najveće bogatstvo, a ljekari njegovi čuvari 

"Društvo u cjelini mora čuvati zdravstvene radnike kako bismo iz ovih teških okolnosti izašli sa što manje posledica i naučili lekcije potrebne za budućnost", poručili su iz Socijalističke narodne partije povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.

 Naglasili su da je nastupio težak period za ljude širom svijeta, ali posebno su opterećeni oni koji se nalaze na prvoj liniji odbrane od nevidljivog neprijatelja – zdravstveni radnici.

Socijalistička narodna partija se zahvaljuje svim ljekarima, medicinskim sestrama, tehničarima i drugom medicinskom osoblju koji svakog dana rizikuju sopstvene živote da bi spasili naše.

"Društvo koje ne prepoznaje njihovu važnost ne može ići naprijed, a ove teške okolnosti su to i potvrdile. Pandemija virusa korona pokazala je da se o položaju zdravstvenih radnika mora posebno voditi računa. Država mora pronaći način da izdvoji sredstva koja bi bila usmjerena na trajno poboljšanje situacije medicinskog osoblja", navode u saopštenju.

SNP CG pozvao je građane da se u što većem broju odazovu pozivu za vakcinaciju protiv virusa jer je to jedini način da izađemo iz nesvakidašnje zdravstvene krize i da sačuvamo svoje živote i zdravlje.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније