Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 04. 2021. 19:57 >> 20:25
1

ADMINISTRATIVNI ODBOR

Počeli razgovori sa kandidatima za Savjet RTCG

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore obavio je danas razgovor sa kandidatima za članove Savjeta RTCG, čiju su kandidaturu blagovremeno i uredno dostavili ovlašćeni predlagači iz oblasti nacionalnih ustanova kulture i nevladinih organizacija iz oblasti kulture kao i kandidatima nevladinih organizacija iz oblasti medija, osim udruženja emitera.

Odbor je obavio razgovor sa Stefanom Boškovićem, Radojem Mijuškovićem, Naodom Zorićem i Aleksandrom Ćukovićem, Veselinom Drljevićem, Ljubomirom Mudrešom i Željkom Đukićem.

Sjednica će se nastaviti sjutra.

Odbor će obaviti razgovor sa kandidatima za članove Savjeta RTCG, čiju su kandidaturu blagovremeno i uredno dostavili ovlašćeni predlagači nevladine organizacije iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda, koje se bave ostvarivanjem i zaštitom: nacionalne, rodne i ukupne ravnopravnosti; prava na zdravu životnu sredinu; prava potrošača; prava lica sa invaliditetom ili prava na obrazovanje i socijalnu zaštitu, i sindikati koji su zastupljeni u Socijalnom savjetu.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je naveo da se raduje privođenju kraju zakonskog postupka za izbor novih članova Savjeta RTCG.

"Uvjeren sam da će novi Savjet, čiji izbor se očekuje u najkraćem mogućem roku, kao i novi mendžment RTCG-a, obezbijediti poštovanje nezavisnosti, nepristrasnosti, objektivnosti i drugih profesionalnih standarda u izvještavanju i radu Javnog servisa", napisao je Bečić na Tviteru.

Građani Crne Gore, kako je dodao, ne zaslužuju ništa manje od toga.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније