Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 04. 2021. 15:55 >> 15:58
2

PRIKUPLJAJU INFORMACIJE

MOD i VCG ispituju incident sa kapetanom

Ministarstvo odbrane i Vojska CG, preduzimaju neophodne mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti koje su bile od uticaja na jučerašnji događaj koji se desio na magistralnom putu Podgorica – Nikšić, gdje se kao učesnici, između ostalih, pominju kapetan Radomir Čanjak i doktor Dragan Martinović, civilno lice u VCG, odnosno sprovodi se postupak prikupljanja obavještenja od lica koja su kao očevici prisustvovali događaju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Takođe, navode, kontinuirano se ostvaruje i komunikacija sa Upravom policije, koja u odnosu na ovaj događaj prikuplja obavještenja od građana.

"Vojska Crne Gore je profesionalna organizacija koja postupa u skladu sa utvrđenim pravilima i procedurama, koje zahtijevaju potpuno i nedvosmisleno utvrđivanje činjeničnog stanja prije donošenja odluka", navode u saopštenju.

O incidentu sa kapetanom Čanjkom su, kako kažu, bez odlaganja izviješteni nadležni u lancu komandovanja Vojske i Ministarstva, kapetan Čanjak je kontaktiran i svi resursi Vojske i Ministarstva su stavljeni na raspolaganje njemu i njegovoj porodici, kako bi se što prije ublažile i sanirale posljedice incidenta.

"Imamo razumijevanje za pojačano interesovanje javnosti za navedeni događaj i cijenimo izraženu zabrinutost za pripadnike Vojske Crne Gore, ali ujedno želimo da na potpun način informišemo javnost onog trenutka kad se prikupe sva potrebna obavještenja, kako bi se spriječile dezinformacije koje ne idu u prilog nijednom od učesnika ovog događaja", zaključuju iz MOD-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније