Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 04. 2021. 16:08   >>  16:08 2

ABAZOVIĆ U PLAVU I GUSINJU

Ne diskriminisati opštine koje su na rubu zemlje

Vlada Crne Gore vodi integracionu politiku i da želi promijeniti pristup prethodnih Vlada koje su na svaki mogući način diskriminisale opštine koje su na rubu zemlje, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji boravi u službenoj posjeti opštinama Plav i Gusinje.

Tokom službene posjete Opštini Plav, Abazović je razgovarao sa predsjednikom te Opštine Nihadom Canovićem i njegovim saradnicima.

"Ističući zadovoljstvo što je u prilici da boravi u službenoj posjeti Opštini Plav, potpredsjednik Abazović je naveo da Vlada Crne Gore vodi integracionu politiku i da želi promijeniti pristup prethodnih Vlada koje su na svaki mogući način diskriminisale opštine koje su na rubu zemlje", saopšteno je iz Vlade.

Konstatujući da taj kraj raspolaže sa ogromnim prirodnim potencijalima, poput Nacionalnog parka Prokletije i Plavskog jezera, Abazović i Canović su se saglasili da treba iskoristiti mogućnosti EU fondova koji finansiraju velike "green" projekte kako bi se pristupilo projektu zaštite Plavskog jezera.

Tokom sastanka, razgovaralo se i o aktuelnim izmjenama Zakona o državljanstvu.

"Potpredsjednik Abazović je saopštio da je potpuna laž i manipulacija građana od strane Demokratske partije socijalista i njenih privjesaka da će ovim izmjenama Zakona dijaspora ostati bez državljanstva, te pozvao dijasporu da ljetnje odmore provedu u Crnoj Gori. Potpredsjednik Abazović je naveo da će sprovedena izborna reforma biti u skladu sa praksom Evropske unije i da će se definitivno prekinuti sa rutinom da jedna osoba glasa u dvije države", navodi se u saopštenju.

Tokom službene posjete Opštini Gusinje, Abazović se sastao sa predsjednicom Opštine Anelom Čekić i njenim saradnicima.

Abazović je, kako je saopšteno, naglasio da Gusinje ima ogroman potencijal za razvoj turizma, te da će bolja infrastrukturna povezanost sa ostatkom Crne Gore ovom kraju donijeti osjetnu promjenu na bolje. U tom smislu, potpredsjednik Abazović je istakao važnost završetka izgradnje graničnog prelaza sa Albanijom u Zatrijepču, koji će umanjiti udaljenost između Gusinja i Glavnog grada na svega 70 km.

"Tokom sastanka, potpredsjednik Abazović i predsjednica Opštine Čekić razgovarali su i o mogućnostima korišćenja Green fonda EU za uređenje Alipašinih izvora u Gusinju, kao jednog od najprepoznatljivijih mjesta u Gusinju", kazali su iz Vlade.

Takođe, Abazović i Čekić razgovarali su i o problemima sa urbanističkim planom Opštine Gusinje, lokalnim infrastrukturnim projektima i aktuelnim izmjenama Zakona o državljanstvu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније