Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 04. 2021. 10:47   >>  10:55

ŽENSKI KLUB SKUPŠTINE CG

Hitno izmijeniti zakon o kažnjavanju pedofila

Ženski klub Skupštine Crne Gore najoštrije je osudio događaj koji je sa pravom zabrinuo javnost, a odnosi se na sumnju obljube osmogodišnje djevojčice od komunalnog policajca. Kako su poručili, hitno će inicirati izmjene zakona kojima će se ovakva djela najoštrije kažnjavati.

"Ovim putem obavještavamo javnost da će Ženski klub Skupštine Crne Gore pripremiti izmjene i dopune zakona koji tretiraju ovo djelo, prije svega, Krivičnog zakonika sa ciljem pojačavanja kazni koje se odnose na krivično djelo obljube djeteta, jer smatramo da je kazna propisana tim zakonikom za ovo djelo nedopustivo blaga, u odnosu na težinu krivičnog djela u kojem je oštećeno dijete", navodi se u saopštenju.

U Ženskom klubu, smatraju da će to uz predlaganje Zakona o alimentacionom fondu biti jedan od prioritetnih zakona koji će sve poslanice Skupštine Crne Gore predložiti na usvajanje po hitnom postuku.

"Ovakvi događaji, posebno kada su počinioci oni koji bi trebali da po funkciji vode računa o sprovođenju zakona, nas upozoravaju na hitno djelovanje, jer moramo sve učiniti da maksimalno zaštitimo djecu tako što će ovakva krivična djela zakonski biti najoštrije sankcionisana", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније