Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 04. 2021. 16:25 >> 16:28
13

BEČIĆ SA STUDENTIMA

"U CG stasava mladost kakva je potrebna društvu"

predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da su studenti pokazali zbog čega mladost predstavlja svijest i savjest društva, koja je uvijek spremna da gradi mostove saradnje i koja nije opterećena teretom prošlosti.

Kako navode, povodom obilježavanja Nedjelje studenata, u organizaciji Studentskog vijeća Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, juče je održana Smotra besjedništva, na kojoj je, kao član žirija, učestvovao i predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Bečić je iskazao posebnu čast i zadovoljstvo zbog prilike da bude dio ovakvog događaja i pohvalio učesnike, istakavši da su oni ne samo izvorište ideja i kreativnosti, već i generatori promjena, čiji se glas uvijek i na svakom mjestu mora čuti.

“Uvijek budite ono šte bili danas. Budite spontani i uvijek i na svakom mjestu uključite iskrenost i emociju. Ogromno znanje, koje ste danas pokazali, uvijek pretvorite u akciju, a akciju u emociju, jer je ona pokazatelj iskrenosti. Emociju unesite, a stabilnost zadržite” poručio je predsjednik Bečić.

On je istakao da su studenti pokazali zbog čega mladost predstavlja svijest i savjest društva, koja je uvijek spremna da gradi mostove saradnje i koja nije opterećena teretom prošlosti.

“Takva mladost treba da gleda u budućnost, kako bi našim potomcima ostavili nešto mnogo uređenije i ljepše”, poručio je predsjednik Skupštine.

“Naša budućnost je upravo ono što sam danas imao priliku da vidim i drago mi je da u Crnoj Gori stasava mladost kakva je i potrebna našem društvu. Iz tog razloga, ohrabrujem vas da uvijek budete ovako mudri, hrabri, emotivni i iskreni i, što je najvažnije, da nikad ne odustajete”, zaključio je Bečić.

Prema ocjeni stručnog žirija, pobjednica takmičenja je Đurđina Truković, dok je drugo i treće mjesto pripalo Milici Ljiljanić i Mirku Stojkanoviću. Zadovoljstvo da proglasi pobjednike pripala je predsjedniku Skupštine, a njemu je od strane predstavnika Studentskog vijeća Pravnog fakulteta uručena specijalna zahvalnica za učešće u radu žirija.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније