Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 11. 2013. 16:39 >> 16:40

VLADA PREDLOŽILA

Nova Agencija za borbu protiv korupcije

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Model za unapređenje institucionalnog i normativnog antikorupcijskog preventivnog okvira, što je prvi korak u pravcu osnivanja novog, efikasnijeg i djelotvornijeg antikorupcijskog organa.

„U tom smislu, istaknuto je opredijeljenje Vlade za osnivanje nezavisne i samostalne Agencije koja će objediniti i unaprijediti postojeće nadležnosti Uprave za antikorupcijsku inicijativu, Komisije za sprečavanje sukoba interesa i Državne izborne komisije u dijelu kontrole finansiranja političkih partija i izbornih kampanja“, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Između ostalog, nova Agencija treba da obezbijedi i punu funkcionalnost  postojećeg koncepta zaštite "zviždača". koji savjesno obavijesti o ugrožavanju ili povredi javnog interesa na radnom mjestu, odnosno instituciji u kojoj radi.

Pored ostalog, Vlada je usvojila i Informaciju o Strategiji razvoja Jugoistočne Evrope do 2020, čiji cilj je postizanje visokog i održivog ekonomskog razvoja, a samim tim i podsticanje većeg privrednog rasta u regionu, veći prosperitet i stvaranje novih radnih mjesta, a sve kroz jačanje regionalne saradnje i veze sa EU.

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila i Predlog zakona i izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i proizvodnji ugljovodonika.

Cilj predloženih izmjena je poboljšanje postojećeg propisa putem jasnijeg definisanja ovlaščenja državanih organa i dužnosti koncesionara prilikom izvođenja operacija istraživanja i proizvodnje ugljovodonika.

„Na taj način se obezbjeđuje bolji položaj države u postupku dodjele ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika, jer se oko oblasti koje su uređene propisom neće pregovarati sa naftnim kompanijama“, saopšteno je iz Vlade.
 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније