Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 04. 2021. 17:12   >>  17:12

SRZENTIĆ-UPCG

eServise prilagoditi privredi i građanima

Treba raditi na identifikovanju oblasti koje nisu dovoljno razvijene, te kako bi zajedno sa partnerima iz privatnog sektora trebalo raditi na njihovom razvoju, kako bi vještine i potencijali ljudi u Crnoj Gori bili iskorišćeni. To je porulila ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, koja se sa saradnicima, sastala se danas sa predstavnicima Unije poslodavaca Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali predsjednik UPCG, Predrag Mitrović, generalna sekretarka Suzana Radulović, šefica sektora za odnose sa javnošću i marketing, Zvezdana Olujić i predsjednik Odbora za digitalnu transformaciju Dušan Banović.

Kako je saopšteno, na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti razvoja elektronskih servisa i prilagođavanje usluga privredi i građanima, te o prioritetima i mapiranju izazova sa kojima se sreću privredni subjekti. 

Unija poslodavaca je, kako je saopšteno,  ponudila stručne i savjetodavne kapacitete Unije i Odbora za digitalnu transformaciju, naročito u dijelu koji se odnosi na promociju elektronskih servisa i ideja za implementaciju ukupnog procesa digitalizacije.

Ministarka Srzentić je kazala da kreiranje eUsluga, treba da prati odgovarajuća komunikacija prema građanima. 

„Kada govorimo o digitalnoj pismenosti, kada je korisničko iskustvo dobro, svi će vrlo lako naučiti da koriste uslugu, aplikaciju ili platformu. Treba da uvedemo siste gdje ćemo stalno, u odnosu na iskustvo korisnika minjenati i prilagođavati naše platforme. Uvođenjem takvog pristupa u samoj Vladi mi mijenjamo svijest, ne samo u izradi nekih tehnoloških platofrmi, nego i izradi i boljih propisa, zakonodavnih propisa i programa“, kazala je ministarka. 

„Osnovna misija Unije poslodavaca je stvaranje dobrog poslovnog ambijenta i stvaranje uslova za dostojanstven rad i zapošljavanje u našoj zemlji. To je nešto čime se mi rukovodimo sve ovo vrijeme i kroz ulogu socijalnih partnera, pokušavamo da, u mjeri u kojoj je moguće radimo sa Vladom i reprezentativnim sindikalnim organizacijama'', ocijenjenili su predstavnici UPCG.

Iz UPCG su predstavili rezultate istraživanja o uticaju pandemije COVID-19 na poslovanje preduzeća i ženske biznise, što može biti od značaja Vladi prilikom formiranja sljedećeg paketa mjera pomoći, samim tim i oporavku privrede i osnaživanju žena, naveli su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније