Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 04. 2021. 21:40   >>  21:40

MLADIINFO MONTENEGRO

Uručena prikupljena sredstva siromašnim porodicama

NVO Mladiinfo Montenegro (m!M) povodom Dana dobrih djela organizovala je, u saradnji sa nevladinom fondacijom m!M Humanost humanitarne akcije u Podgorici i Nikšiću. Tom prilikom prikupljena je hrana, odjeća, obuća, sredstva za higijenu i novac za porodice Lukić, Ivezaj i Mandić, kazali su iz te NVO.

NVO Mladiinfo Montenegro (m!M) povodom Dana dobrih djela organizovala je, u saradnji sa nevladinom fondacijom m!M Humanost humanitarne akcije u Podgorici i Nikšiću 09.04.2021. godine.

Prikupljana je pomoć u hrani, odjeći, obući, sredstvima za higijenu i novcu za porodice Lukić, Ivezaj i Mandić. Donacije su uručene 17. aprila.

Tročlana porodica Lukić iz Golubovaca u decembru 2020. ostala je bez kuće zbog požara. Kredit za kuću koja je sagorela još uvijek vraćaju, a za izgradnju nove potreban im je materijal, bijela tehnika, namještaj, kuhinja, kućni aparati. Nevladina fondacija m!M Humanost uplatila je porodici Lukić 150 eura koji su prikupljeni u akciji povodom Dana dobrih djela u Podgorici. Žiro račun porodice je: 555-0009002166008-13.

Porodica Ivezaj živi u opštini Tuzi a čine je samohrana majka Lindita i petoro djece od kojih najmlađe ima tri a najstarije 12 godina. Njima je i ranije pružana pomoć, prije dvije godine izgrađena im je kuća, ali žive od svega 200 eura socijalne pomoći mjesečno. Najviše su im potrebni hrana i sredstva za higijenu, pa smo im već nekolika puta nosili hranu i paketiće za djecu. Volonterke NVO Mladiinfo Montenegro od sakupljenog novca sa akcije na Trgu nezavisnosti i od sredstava fondacije m!M Humanost sakupljenih sa prethodnih akcija kupile su Ivezajima hranu i uručile je 17.04. Možete im pomoći uplatom na žiro račun: 535-0400101154490-79.

Sedmočlana porodica Mandić živi u Gornjem Polju, opština Nikšić. Kuća im je puna vlage, zidovi su oštećeni. Petoro maloljetne djece treba hraniti, oblačiti, dvoje ide u školu, treba plaćati račune, a primanja su im 200 eura mjesečno socijalne pomoći. Građani Nikšića i ovog puta pokazali su veliko srce, pa je sakupljena velika količina odjeće, obuće, ali i nešto hrane, igračaka i sredstava za higijenu. Porodici Mandić ponijeli smo sakupljene donacije i uručili simboličnih 50 eura. Trenutno radimo na tome da im uz pomoć drugih organizacija renoviramo kuću. Pomoć Mandićima možete uplatiti na žiro račun: 535-0110100182416-88.

Nevladinu fondaciju m!M Humanost osnovala je NVO Mladiinfo Montenegro i zvanično je sa radom počela 26.01.2021. godine. Na sajtu www.humanost.me objavljuju se priče porodica koje se bore sa siromaštvom i kojima je neophodna pomoć.

"Svaka priča o porodici sadrži i broj žiro računa na koji im se može uručiti pomoć, a uskoro će biti omogućeno i doniranje na samom sajtu putem kartica. Ovo nije prva, kao ni poslednja akcija za ove porodice već im pomažemo kontinuirano, a očekujemo da će nam se u tome pridružiti i institucije i naročito privredna društva", navode u saopštenju.

Poručili su da ukoliko neko želi pomoći rad same fondacije to može učiniti na broj žiro računa: 510-130981-44.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније