Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 11. 2013. 19:55 >> 19:55

POGLAVLJE 24

Širiće saradnju sa slovačkim MUP-om

Slovačka će nastaviti sa podrškom i konkretnim doprinosom ostvarivanju strateških ciljeva Crne Gore – integraciji u EU i NATO, saopštili su danas predstavnici Vlade u Bratislavi, ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću i direktoru Uprave policije Slavku Stojanoviću.

Na sastanku u Košicama posebno je naglašena važnost saradnje crnogorskog i slovačkog MUP-a u procesu implementacije Akcionog plana za pregovaračko poglavlje 24.

„Imajući u vidu da je istočna slovačka granica jedan od referentnih evropskih modela za elektronski nadzor i integrisano upravljanje granicom i graničnim prelazima, Konjević je ocijenio da će pomoć Slovačke u izradi Šengenskog akcionog plana biti od izuzetnog značaja za Crnu Goru“, saopšteno je iz Ministarstva.

Konjević i Stojanović posjetili su granični prelaz Vyšne-Nemecke, na granici sa Ukrajinom, gdje su imali priliku da se upoznaju sa operativnim i taktičkim mjerama koje Slovačka kao država članica Šengen zone sprovodi u cilju očuvanja bezbjednosti granica i sprečavanja ilegalnih migracija.

Na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Roberta Kalinaka, predsjednika Korpusa policije Slovačke Tibora Gašpara, Konjevića i Stojanovića potvrđen je izuzetan nivo bilateralnih odnosa dvije zemlje u oblasti unutrašnjih poslova. Dogovoreno je i dalje jačanje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, a u fokusu su bili i mogući zajednički projekti u oblasti vanrednih situacija. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније